Image
Foto: www.profimedia.hr
Emily Ratajkowski
Foto: Profimedia.hr

Emily Ratajkowski

Nije tajna da američka manekenka obožava golišava izdanja pa nas tako njezina kombinacija na Met Gali prošle godine i nije pretjerano iznenadila. Za ovu posebnu prigodu Emily je odabrala šarenu vintage haljinu s perlicama modne kuće Versace. Cijeli look začinila je sandalama u zlatnoj boji te efektnim visećim naušnicama, a izgledala je uistinu senzacionalno.

Kim Kardashian
Foto: Profimedia.hr

Kim Kardashian

Poznata reality zvijezda na Met Gali 2022. nosila jednu od svojih najkontroverznijih kombinacija ikada – blještavu 'golu' haljinu u nude boji koja je otkrila sve njezine obline, a zapravo je pripadala pokojnoj glumici Marilyn Monroe. Ovaj modni izbor naišao je na brojne kritike, a Kimina kombinacija nije se svidjela ni Bobu Mackieju, holivudskom kostimografu koji je osmislio kultnu haljinu.

Lily James
Foto: Profimedia.hr

Lily James

Lijepa britanska glumica na crvenom tepihu Met Gale prošetala je u izazovnoj Versace haljini koja je više otkrivala nego skrivala, no Lily je u njoj izgledala doista savršeno. Zavodljivu lila haljina s perlicama i visokim prorezom koji je otkrio njezine vitke noge Lily je upotpunila odgovarajućim ljubičastim štiklama s platformom, a uz to je nosila i elegantnu zalizanu frizuru.

Florence Pugh
Foto: Profimedia.hr

Florence Pugh

Talentirana mlada glumica i zvijezda filma 'Don't Worry Darling' svima je pokazala da žena ne treba imati savršeno tijelo da bi izgledala lijepo. Florence voli nositi kreacije s potpisom modne kuće Valentino, a na njihovoj se haute couture reviji u Rimu pojavila u upečatljivoj pink haljini od tila u barbiecore stilu koja je otkrila njezine grudi. Zbog ove je 'hrabre' kreacije glumica naišla na brojne kritike, no kritičarima na Instagramu spremno je odgovorila kako se nimalo ne srami svojeg tijela te kako je zaista zabrinjavajuće koliko su neki muškarci vulgarni.

Kate Moss
Foto: Profimedia.hr

Kate Moss

Na partyju povodom 40. obljetnice nastanka dijetne Cole, slavna se britanska manekenka pojavila u golišavoj kreaciji koja nas je neodoljivo podsjetila na njezinu kultnu 'golu' haljinu iz davne 1993. godine. Kate Moss sama je dizajnirala prozirnu haljinu s dubokim dekolteom koju je nosila na Coca-Colin party, a izgledala je glamurozno kao i uvijek.

Rihanna
Foto: Profimedia.hr

Rihanna

Pjevačica voli šokirati javnost svojim pomalo kontroverznim modnim odabirima, a od toga nije odustala čak ni tijekom trudnoće. Mnoge će nam njezine trudničke kombinacije još dugo ostati u pamćenju, a jedna od najupečatljivijih zasigurno je bila ona u kojoj se Rihanna pojavila na Diorovoj reviji u Parizu. Pjevačica je, naime, za ovu prigodu odlučila odjenuti čipkastu haljinu u stilu negližea iz Diorove jesenske kolekcije, a ispod prozirne haljine koja je otkrila njezin trudnički trbuščić nosila je crno čipkasto donje rublje. Neobičnu kombinaciju upotpunila je visokim lakiranim čizmama u crnoj boji te efektnim nakitom.

 Kylie Jenner
Foto: Profimedia.hr

Kylie Jenner

Američka manekenka i reality zvijezda Kylie Jenner na Billboardovoj dodjeli glazbenih nagrada pojavila se iznimno uskoj haljini u 'naked' stilu modne kuće Balmain. Populprozirnu plavu metalik haljinu koja je naglasila njezine obline mankenka je začinila zlatnim nakitom i sandalama.

Kendall Jenner
Foto: Profimedia.hr

Kendall Jenner

Pripadnice klana Kardashian-Jenner naprosto obožavaju gole haljine, a među njima je i mlada manekenka Kendall Jenner. U studenom prošle godine Kendall se na LACMA gala večeri pojavila u sheer haljini s prozirnim gornjim dijelom koji je otkrio njezin pupak, a ova je kreacija mnogim kritičarima na društvenim mrežama ipak bila malo previše.

Emily Ratajkowski
Foto: Profimedia.hr

Emily Ratajkowski

Osim na crvenom tepihu, manekenka voli nositi gole haljine i u ležernijim prigodama pa su ju tako paparazzi ulovili i tijekom šetnje s psom u New Yorku dok je nosila prozirnu crnu haljinu koja je otkrivala njezino crno donje rublje. Ovaj opušteni look Emily je začinila tenisicama i zlatnim lančićem.

Paris Hilton
Foto: Profimedia.hr

Paris Hilton

Gole haljine dominirale su i na dodjeli Grammyja pa su tako brojne slavne dame crvenim tepihom prošetale u golišavim izdanjima. Veliku pozornost svojim outfitom privukla je i Paris Hilton koja je zablistala u glamuroznoj 'naked' haljini modne kuće Atelier Zuhra. U prozirnoj haljini ukrašenoj draguljima i metalik detaljima Paris je izgledala poput prave princeze.

Ovaj odvažni trend dominirao je crvenim tepihom

2022. je bila godina 'golih haljina'. Evo kako su ih nosile slavne dame

Slavne dame poznate su po odvažnim modnim kombinacijama u kojima se nerijetko pojavljuju na crvenom tepihu i drugim glamuroznim eventima. I u godini koja je iza nas među poznatim su zvijezdama bili popularni brojni upečatljivi modni trendovi, a osobito su se istaknule gole haljine popularnije kao 'naked dress'. Ovi su izazovni modeli haljina napravljeni od prozirnih tkanina koje više otkrivaju nego skrivaju, a poznate dame su ih obožavale nositi. Prozirne kombinacije dominirale su na prošlogodišnjoj Met Gali, ali i na brojnim drugim eventima. Od Emily Ratajkowski pa do Florence Pugh, u našoj fotogaleriji pogledaj koje su slavne žene najbolje 'isfurale' ovaj sveprisutni trend..

M.G.