Budi najbolja verzija sebe.
Budi najbolja verzija sebe.
Jesu li prodali dušu vragu?

Bizarne teorije zavjera: 10 zvijezda za koje se sumnja da su pripadnici Iluminata

Iako ne postoje konkretni dokazi da je ovo društvo i dalje aktivno, teoretičari zavjera smatraju da Iluminatima pripadaju mnoge utjecajne i moćne osobe pa i neki celebritiji

profimedia-0389109065.jpg
Foto: Profimedia.hr

Tajna društva postojala su u povijesti, a postoje i danas. Ona okupljaju osobe sa zajedničkim interesima, a mogu biti motivirani  prosvjetiteljskim, političkim, ekonomskim, duhovnim, vjerskim, mističnim, okultnim ili ezoteričnim ciljevima. Njihova glavna svrha je postojanje nekog tajnog znanja koje se prenosi s članova na članove.

Image
Šokantne priče

Skandalozna celebrity ubojstva koja su šokirala svijet

Jedno od najpoznatijih i najpopularnijih tajnih društava zasigurno su Iluminati, prosvjetiteljsko društvo koje je osnovano u Njemačkoj u 18. stoljeću. S obzirom da je riječ o tajnom društvu, oko njega su se stvorile i razna nagađanja pa i teorije zavjera. Iako ne postoje konkretni dokazi da je ovo društvo i dalje aktivno, teoretičari zavjera smatraju da Iluminatima pripadaju mnoge utjecajne i moćne osobe pa i neki celebritiji te da svi oni upravljaju svjetskim događajima kako bi ostvarili svoje ciljeve.

Na Super Bowlu koji se nedavno održao u SAD-u Rihanna je napravila pravi glazbeni show, ali i uzburkala neke duhove jer je tijekom izvođenja svoje pjesme 'Diamonds' prstima pokazala znak trokuta, koji se smatra glavnim simbolom Iluminata. To je pokrenulo lavinu komentara na društvenim mrežama, a brojni su obožavatelji uvjereni da gesta slavne pjevačice dokazuje da pripada spomenutom tajnom društvu.

Osim Rihanne, i brojne su se druge slavne osobe dovodile u vezu s Iluminatima na ovaj ili onaj način, a brojne od tih teorija su sulude pa čak i pomalo smiješne. Dakako, valja imati na umu da se neke zvijezde namjerno 'igraju' simbolima Iluminata samo kako bi privukle pažnju ili isprovocirale javnost. Popis celebova za koje mnogi vjeruju da sudjeluju u 'tajnoj operaciji' Iluminata je poprilično dugačak, a u nastavku smo izdvojile samo neke od njih.

Budi najbolja verzija sebe.
1/11
Budi najbolja verzija sebe.
Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.