Tradicionalna dubrovačka jela

Koja tradicionalna dubrovačka jela poznajete? U nastavku ćemo spomenuti ona najpoznatija

Gurman ste a niste probali tradicionalna dubrovačka jela!? A koja tradicionalna dubrovačka jela uopće poznajete?

Tradicionalna dubrovačka jela su ono što čine dio savršenog odmora u Dubrovniku.
Takav odmor uključuje niz različitih stvari, kao što su očaravajući Stari Grad, plaže, sunce, kultura i prekrasna priroda. I, naravno, tradicionalna dubrovačka jela.

Koja  poznajete?
Temeljna koncepcija vrlo je jednostavna i uključuje najsvježije lokalne sezonske namirnice koje omogućuju pripremu raznih specijaliteta u bilo koje godišnje doba te tradicionalna domaća dubrovačka jela.

No,  zanimljivo je da se najtradicionalnije jelo u cijeloj godini poslužuje kao i na Badnjak, a riječ je o – bakalaru. Ribi koja nije domaća u ovim vodama.

Drugo tradicionalno jelo su divlje šparoge. Zaboravite sve što ste ikada znali o šparogama prije dolaska na odmor u Dubrovnik.
Posebno mjesto zauzima blitva , a ako se uputite malo sjevernije od Dubrovnika do gradića Stona opasanog zidinama, kušat ćete najukusnije kamenice u Europi, no vjerojatno najpopularnije lokalno jelo ipak se priprema od hobotnice. 

Ljubiteljima mesa također će tradicionalna dubrovačka jela pružiti poseban užitak. Možda će pomisliti kako su završili u raju jer se u Dubrovniku nude jela u rasponu od klasičnog miješanog roštilja pa sve do teletine, janjetine i piletine „ispod peke”, koji se pripremaju polaganim kuhanjem zajedno s krumpirom i povrćem.
Tu je i svima omiljena pašticada, koja se priprema na isti način, samo s njokima. 

Meso se polagano kuha u gustom umaku sve dok ne omekša, a zatim se poslužuje u tom istom umaku natopljenom sokovima mesa koje upijaju domaći njoki.

Sve su to tajne koje skrivaju tradicionalna dubrovačka jela 

Pratite nas
2021. Sva prava pridržana.