Budi najbolja verzija sebe.
Budi najbolja verzija sebe.
Nisu svima omiljeni

Hush, hush: Najveći mitovi o tamponima i njihovom korištenju

Neke žene ga vole, neke ga mrze, a neke ga nisu ni isprobale - govorimo o tamponima. Tom su podijeljenom mišljenju svakako pridonijeli mitovi kojih su se brojne žene još u mladosti naslušale. Razotkrivamo šest najčešćih mitova

pexels-karolina-grabowska-7691974.jpg
Foto: Pexels

Čini se da su tamponi jedna od onih stvari oko koje se i dan danas vode rasprave. Neke žene ih ne vole, druge ih se ne usude ni probati, a treće ih koriste svaki mjesec. Pitaš li tu zadnju skupinu, reći će ti da ne mogu zamisliti život bez tampona - nema neugodnih mirisa ni ljepljivog osjećaja kao kod uložaka, a tamponi su im ljetni adut jer s njima mogu neometano na plažu. Naravno, pod uvjetom da ga mijenjaju svaka četiri sata. No, unatoč prednostima u ljetnim mjesecima, ova druga skupina žena - koje ih nikad nisu pokušale koristiti - čvrsto stoje pri toj odluci. Najvećim dijelom je to zbog straha da će im se tampon 'zagubiti' ili da ga neće znati pravilno umetnuti. Plaši ih i rizik od toksičnog šoka, ali i druge strašne priče koje su, najčešće u mladosti, čule od vršnjakinja.

Image
Muke po mjesečnici

Menstruacija kasni? Ovo su neki od mogućih razloga

Istina, doduše, jest da se mnoge u tinejdžerskoj dobi nisu imale priliku pouzdano informirati o ovim temama pa su lako povjerovale da su jednostavno povjerovale u neke ne baš točne priče. Najrasprostranjenija je ona da se tamponi ne smiju koristiti do prvog spolnog odnosa jer će oštetiti himen, To baš i nije tako - djevičnjak ima otvor kroz koji i inače protječe menstrualna krv, a na tržištu postoje mini tamponi. Dakle, nema brige ako se tampon pravilno stavi i izvadi.

Izdvajamo i razbijamo još šest mitova o tamponima.

shimmer fallback
Budi najbolja verzija sebe.
1/7
Budi najbolja verzija sebe.
Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.