Budi najbolja verzija sebe.
Budi najbolja verzija sebe.

Savjeti kako otopiti kristalizirani med

Činjenice koje će pojednostaviti odgovor na pitanje kako otopiti kristalizirani med

Savjeti kako otopiti kristalizirani med
Budi najbolja verzija sebe.

U nastavku smo za vas izdvojili neke činjenice koje će pojednostaviti odgovor na pitanje zašto se med ušećeri i kako otopiti kristalizirani med.

Mnogi u svom domaćinstvu često konzumiraju med; za doručak uživamo u kriški toplog kruha premazanom maslacem i medom. No, okus i tekstura meda se često mogu mijenjati, pa se pitamo kako otopiti kristalizirani med.

Med nije kvarljiva namirnica i može ga se koristiti bez vremenskog ograničenja, za razliku od većine namirnica koje imaju rok trajanja. Ako se med ušećeri, znajte da je prirodan i da nema umjetnih dodataka.

Znate li kako otopiti kristalizirani med?

Kristalizirani med može se iz čvrstog stanja vratiti u tekuće, ako se posuda s kristaliziranim medom stavi u vruću vodu.No, prije nego li naučite kako otopiti kristalizirani med, morate znati i da med iznad 50 stupnjeva C gubi svoju ljekovitost i kvalitetu.

Staklenku meda stavite u posudu s hladnom vodom. Razina vode neka bude u ravnini s razinom meda u tegli.

Stavite posudu na ploču za kuhanje pa uključite i zagrijavajte dok voda ne proključa. Zatim skinite s ploče, a teglu ostavite u vrućoj vodi da se med pomalo otapa.

Povremeno promiješajte okretanjem tegle naopako.

Ipak, najlakši, provjeren i najbolji način kako otopiti kristalizirani med je da to napravi pčelar kod kojeg med nabavljate, ako ga naručujete direktno od proizvođača. 

To je i najkvalitetniji način kako otopiti kristalizirani med, jer ako se prijeđe temperatura meda od preko 50 stupnjeva med počinje gubiti svoje karakteristike i kvalitetu. Proizvođači meda, kao i neki distributeri, imaju strojeve za otapanje kojima se kvaliteta meda ne smanjuje.

Image
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Budi najbolja verzija sebe.
Budi najbolja verzija sebe.
Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.