Savjeti kako izraditi kvasac od voća

Znate li kako izraditi kvasac od voća? U nastavku za vas izdvajamo nekoliko praktičnih savjeta koji će vam pomoći želite li izraditi kvasac od voća

Savjeti kako izraditi kvasac od voća

A znate li kako izraditi kvasac od voća ako nemate pravi kvasac pri ruci, ili ga nemate dovoljno?



Evo i postupka kako izraditi kvasac od voća.

Da biste izradili kvasac od voća potrebni su vam:
- jedna jabuka, 750 grama oštrog brašna i 520 mililitara vode. 

Prvo korak u tome kako izraditi kvasac od voća (u ovom slučaju jabuka) jabuka je taj da jabuku prepolovite, izvadite njenu jezgru te naribajte u jednu posudu. 
Nakon toga uzmite pola kilograma brašna te ih pomiješajte s 350 mililitara vode, dodajte jabuku te sve dobro zatvorite u staklenku. 

Nakon tri dana vaša smjesa će narasti i pojavit će se mjehurići. 

Pola smjese bacite, a drugu polovicu u zdjeli pomiješajte 250 grama brašna i 170 mililitara vode. 
Takvu smjesu dobro zatvorite u staklenku i ostavite nekoliko dana na sobnoj temperaturi. 
Kada primijetite da se stvaraju mjehurići, vaš kvasac spreman je za upotrebu. 

Za savršen kruh potrebno vam je 250 grama kvasca, a ostatak smjese se nastavi održavati dodavanjem brašna i vode potrebnih da smjesa bude rijetka.

Sada kada znate kako izraditi kvasac od voća možete krenuti i u izradu kolača.