Znate li što je glamping?

Glamurozno kampiranje na Bledu

U 2010. godini Camping Bled je pokrenuo razvoj eko-sela u unutrašnjosti kampa, koji se sastoji od osam (danas od 24) drvenih koliba jedinstvenog dizajna. Kroz ovaj projekt, Camping Bled prati najnoviji trend u kamping turizmu: glamping (glamurozno kampiranje).
Gosti dobivaju posebno ugodan boravak u prirodi i provode svoj odmor na ekološki prihvatljiv način. Stoga je donesena odluka protiv uporabe mobilnih kućica ili drugih dostupnih proizvoda na tržištu (safari šatora, teepees, kamp mahuna) kako bi se doprinijelo očuvanju okoliša.

Glamurozno kampiranje

Šumske vile slijede trendove na području kampiranja, koje od kampiranja čine glamurozne doživljaje. Šumske vile su malene drvene kamp kućice koje omogućuju boravak u dodiru s prirodom. Postavljene su u udaljenom dijelu kampa, okružene sa zelenilom, ali u neposredni blizini Bledskog jezera. Vile su izolirane i grijane, tako da omogućuju boravak u svim godišnjim dobima. Dodatnoj udobnosti pridonijet će drvena vanjska kada s grijanjem na drva koja će se pobrinuti da i hladnije večeri budu vruće.

Prirodna izrada za potpuni suživot s prirodom

Vile su izgrađene od ekološkog neobrađenog drva ariša i pokrivene šindrom od ariša. Za još više uživanja u prirodi svaka kućica ima i svoju vanjsku sjedeću garnituru s dva stolca i stolom. U unutrašnjosti su dva kreveta s madracima i posteljinom od prirodnih materijala.

Romantičan ili aktivni odmor u prirodi

Vile su idealne za romantični odmor za parove koji žele intimnost i privatnost. Odmor u šumskim vilama moguće je kombinirati s wellness uslugama. Vrlo pogodne su šumske vile i za obitelji jer one mogu unajmiti više jedinica, a u samom Campingu Bled te na Bledu ima bezbroj mogućnosti za aktivni odmor na otvorenom.


Više na www.glamping-bled.com


Poželite li u određenom trenutku malo veći komfor i luksuz,  na raspolaganju vam je Hotel Golf Bled sa wellness centrom Živa.

Hotel Golf nalazi se u parku starih stabala u središtu Bleda i ima 150 soba i suita. Ponosi se prekrasnim pogledom na Bledsko jezero, Bledski dvorac i Julijske Alpe. U hotelu je moderan konferencijski centar koji nudi sve za izvrsnu organizaciju kongresa i poslovnih susreta.
Ponudu nadopunjuje jedan od najboljih wellness centara u Sloveniji, a hotelski bazeni mogli bi se opisati i kao bazeni s pogledom. Wellness Živa moderan je wellness centar koji nastavlja bogatu povijest Riklijeve tradicije, oplemenjen modernim pristupima i tehnikama. Nudi masaže, svijet sauna, kupelji i različite tretmane lica i tijela, a ima i termalni bazenski dio koji predstavlja najveći bazenski kompleks na Bledu. Temperatura vode u bazenima Wellnessa Živa je 30 °C.Nezaobilazna atrakcija na Bledu je svakako i dvorac Bled gdje osim pogleda koji oduzima dah možete uživati i u vrhunskoj kulinarici restorana Dvorac Bled - Jezeršek.

Dvorac Bled, koji je na litici iznad jezera, pruža izuzetan pogled na ljepote Bleda i okolne Alpe. Prošle godine je privukao rekordnih 365.000 posjetitelja. Mnogi od njih dolaze vidjeti nevjerojatan pogled na jezero s otokom, još više znatiželjnika privlači obnovljeni restoran Bled Castle - Jezeršek, kojeg je ožujka 2015., preuzeo Jezeršek ugostiteljske L.L.C. Restoran Bled Castle nudi lokalna i regionalna jela pripremljena na moderan i sofisticiran način, a da pritom zadrže kulinarsko naslijeđe Gorenjske i Slovenije. Obnovljeni restoran može primiti do 96 osoba, dok je na terasi na raspolaganju 100 mjesta. Prostor je pogodan za a la carte ručak i večeru, kao i za vjenčanja, poslovne domjenke i druga događanja. Za posebna događanja je također dostupna Viteška dvorana, koja može primiti do 70 gostiju. Zbog velike posjete domaćih i stranih turista u dvorcu savjetuju da ih za rezervacije kontaktirate što prije.  Uz prethodnu rezervaciju za ručak ili večeru, ulaz u dvorac je besplatan, štoviše, tu se može vidjeti tiskara, muzej, kovačnica i vinski podrum. Tu je i bogat popratni program sa srednjovjekovnim igrama, plesovima i nošnjama. Glavni cilj Jezeršek ugostiteljstva je, da Bledski dvorac etablira kao jedan od najvažnijih kulinarskih točaka u Sloveniji, koji nudi moderne interpretaciji tradicionalnih jela i pića, te prijateljsku i srdačnu uslugu. Za 2016. godinu planiraju otvaranje spomen trgovine u kuli dvorca i obnovu na donjoj terasi, koja će obogatiti ponudu Bledskog dvorca.


Više na: 
http://www.jezersek.si/en/bled-castle-restaurant/
https://www.facebook.com/Bled-Castle-Restaurant-695532470558319/?fref=ts

Pratite nas
2021. Sva prava pridržana.