Filmske lokacije

Top 8 holivudskih filmskih lokacija u Hrvatskoj. Jesi li ih vidjela sve?

Serija "House of Dragon" snimat će se i u Hrvatskoj, a mi smo se prisjetile još nekih prekrasnih lokacija u Hrvatskoj na kojima su snimani brojni drugi filmovi i serije

Dubrovnik

Možda najpoznatija filmska lokacija u Hrvatskoj zasigurno je Dubrovnik, fanovima "Igre prijestolja" poznatiji kao Kraljev Grudobran. Čak pet sezona ovaj je grad služio kao lokacija snimanja za glavni grad Sedam kraljevstva, a u seriji smo mogli vidjeti gotovo cijelu staru gradsku jezgru - od zidina pa sve do uskih uličica. Lovrijenac je u seriji postao Crvena utvrda, u kojoj su snimljene brojne poznate scene, a još neke od poznatih lokacija snimanja u Dubrovniku su Pile, Zidine i kula Minčeta koja je služila za snimanje Kuće Neumirućih.

Dubrovnik je poslužio kao sjajna scenografija u veljači 2017. godine, kada je u grad stigla američka produkcija Lionsgate kako bi snimila film "Robin Hood", s filmskim velikanima kao što su Taron Egerton, Jamie Foxx, Jamie Dornan i Eve Hewson. To je bila jedna od najvećih holivudskih produkcija snimljenih u Hrvatskoj, u kojoj je Dubrovnik postao Nottingham.

Budi najbolja verzija sebe.
2/9
Budi najbolja verzija sebe.
Pratite nas
2021. Sva prava pridržana.