Budi najbolja verzija sebe.
Filmske lokacije

Top 8 holivudskih filmskih lokacija u Hrvatskoj. Jesi li ih vidjela sve?

Serija "House of Dragon" snimat će se i u Hrvatskoj, a mi smo se prisjetile još nekih prekrasnih lokacija u Hrvatskoj na kojima su snimani brojni drugi filmovi i serije

Vijest da će se nova serija "House of Dragon", čija radnja prethodi "Igri prijestolja", snimati i u Hrvatskoj razveselila je brojne ljubitelje ove serije, ali nas je i podsjetila na to da Hrvatska krije neke odlične lokacije na kojima su snimani brojni poznati filmovi i serije.

Sama "Igra prijestolja" poznata je po odabiru fantastičnih lokacija koje oduzimaju dah, pa će tako i serija "House of Dragon" biti snimljena na nekoliko odličnih lokacija, među kojima je i Hrvatska. Na stranicama IMDb-a navedene su neke lokacije snimanja serije, među kojima su Leavesden studiji i grofovija Cornwall, u kojoj se nalazi zaljev Holywell te otok Saint Michael's Mount, a spominju se i Maroko, Island te Hrvatska, što će posebno razveseliti domaće ljubitelje kultne serije.

Serija bi na HBO trebala stići 2022. godine, a sama radnja smještena je 300 godina prije događaja u originalnoj seriji i temelji se na knjizi Georgea R.R. Martina iz 2018. godine, "Vatra i krv", koja priča priču o obitelji Targaryen.

Budi najbolja verzija sebe.

I dok čekamo novu seriju koja će nas sasvim sigurno oduševiti, ako već ne radnjom, onda barem prekrasnim scenama iz Lijepe naše, prisjetile smo se još nekih divnih lokacija u Hrvatskoj na kojima je snimana "Igra prijestolja", ali i brojni drugi filmovi i serije.

1/9
Budi najbolja verzija sebe.
Pratite nas
2021. Sva prava pridržana.