Budi najbolja verzija sebe.
Budi najbolja verzija sebe.
Kameni raj na zemlji

Rt Kamenjak pravi je biser južne Istre koji želimo posjetiti

Rt Kamenjak posjetitelje privlači prekrasnim uvalama, čistim morem i visokim stijenama idealnim za skakanje u more, a nas je osvojio na prvu

kamenjak-pixsell.jpg
Budi najbolja verzija sebe.

Medulinski arhipelag smješten je na krajnjem jugu istarskog poluotoka i može se pohvaliti prekrasnim lokacijama, od kojih je najznačajniji rt Kamenjak. Dio je to Istre koji je od Premanture udaljen dvadesetak minuta vožnje, a koji svojim prirodnim bogatstvima privlači posjetitelje sa svih strana svijeta, tijekom cijele godine, a posebno ljeti.

Image
Plavo more i skrivene špilje

Galebove stijene - posebna plaža koju ne smiješ propustiti u Istri

Prekrasne uvale i plaže te čisto more čine ovo područje izuzetno privlačnim odredištem za odmor u prirodi, a jedinstveni kameni klifovi idealni su za sunčanje ili pak za skakanje u more, te su kao takvi idealni za sve avanturiste koji se nađu na ovom području.

Osim stjenovitog dijela, na području Kamenjaka nalazi se i nekoliko pješčanih plaža koje su idealne za obitelji s djecom, a prekrasno tirkizno more i bogato podmorje čine Kamenjak poznatim ronilačkim odredištem. Ronioci će, osim u bogatom podmorju, moći uživati i u špiljama, koje se nalaze ispod najpoznatijih uvala, Velike i Male Kolumbarice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Budi najbolja verzija sebe.

A kada ti bude dosta sunca i mora, odmor možeš pronaći u poznatom Safari baru, koji izgledom podsjeća na džunglu, a u sklopu kojeg se krije i poznata "Bali" ljuljačka, jedna od najpoznatijih Instagram lokacija na našoj obali.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Budi najbolja verzija sebe.

Za avanturiste koje ne privlači skakanje u more i ronjenje, tu je i jedna od istarskih biciklističkih staza koja prolazi rtom, a koja će ti omogućiti da uživaš u laganoj vožnji i prelijepim vidicima.

Rt Kamenjak zaista je jedno nestvarno mjesto koje mora posjetiti svatko tko se nađe u Istri. Za ulaznicu ćeš morati izdvojiti 80 kuna ako dođeš automobilom, a za pješake i bicikliste ulaz se ne naplaćuje. Ostale cijene možeš pronaći na linku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Budi najbolja verzija sebe.
Budi najbolja verzija sebe.
Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.