Budi najbolja verzija sebe.
Budi najbolja verzija sebe.
Ideja za vikend izlet

Rajska cesta na otoku Krku: Put uz more koji zove na dugu šetnju

Svi sretnici koji su spojili vikend s praznikom možda će iskoristiti ovu priliku za bijeg na more i osvježenje uz obalu, a danas ti predstavljamo šetnicu kod Malinske na otoku Krku koja apsolutno osvaja ljepotom

profimedia-0631799611.jpg
Foto: www.profimedia.hr
Budi najbolja verzija sebe.

Rano ljeto, kada još nije prevruće ni presparno, idealno je doba za duge šetnje, a još kada se one nalaze uz jadransku obalu, našoj sreći nema kraja. S obzirom da nas je ovaj lipanj počastio s čak dva produžena duga vikenda, odlična je ovo prilika da iskoristite slobodne dane i pobjegnete na Krk, omiljeno kvarnersko odredište brojnih kontinentalaca. Naime, osim stare jezgre grada Krka, otok Krk krije i Rajski put - šetnicu koja kreće od Malinske, a završava kod hotelskog naselja Haludovo i apsolutno oduševljava svojom prirodnom ljepotom. A dobra je vijest da još i nije krcata turistima!

Image
Skriveni dragulji

Najljepše skrivene plaže na otoku Krku koje želimo posjetiti

Naime, mnogi pasionirani šetači smatraju ovu cesticu uz more jednom od najljepših u cijeloj našoj zemlji, a kako se ona nalazi na manje od dva sata vožnje od Zagreba, nije ju teško ni posjetiti za vikend. Smještena, kao što smo i rekle, između Malinske i propalog hotelskog kompleksa Haludovo, ova Rajska cesta pruža se uz obalu s jedne strane, a okružena je i gustom borovom šumom s druge strane.  

Za Malinsku su sigurno čuli mnogi. Radi se o jednom od najposjećenijih krčkih mjesta, koje nudi brojne restorane, hotele i apartmane, kao i klubove i mjesta za izlazak. Iako je Malinska kao odredište bila najpopularnija 1980-ih i 1990-ih, i danas ju vole mnogi Zagrepčani kojima se ne putuje daleko na jug Hrvatske, a žele uživati u kupanju u moru. Osim po sadržajima, Malinska je zapravo slavu stekla u prošlom stoljeću zahvaljujući nekoć slavnom hotelskom kompleksu Haludovo u koji su zalazili celebrityji i bogataši.

Prisjetimo se, Haludovo je bilo sastavljeno od velikog luksuznog hotela, ali i radničkih apartmana i odmarališta, pa su ga posjećivali svi slojevi društva. Nažalost, 1990-ih je propalo te je danas gotovo pa posve zaboravljeno. U šumi koja okružuje Rajsku cestu tako se i dalje mogu vidjeti ostaci nekoć velebnih hotelskih zdanja. Upravo je Rajska cesta spajala Malinsku s tim kompleksom, a duž nje pružaju se i uređene kamene plaže, na kojima su nekoć uživali gosti Haludova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Budi najbolja verzija sebe.

Plaže krasi i tirkizno, savršeno čisto more, kao i obilje hlada, koje pružaju gusta borova šuma i mediteransko raslinje. Sama ova rajska šetnica tako te kilometrima vodi po borovim iglicama posutoj stazi, a na kojoj ćeš cijelo vrijeme moći uživati u zvuku mora i zapljuskivanja valova o kamenu obalu. Radi se i odličnoj lokaciji za trkače i sportske entuzijaste, a svatko tko prošeće ovom cestom doživjet će jedinstveni mediteranski ugođaj. Spoj mirisa bora i mora pročistit će dišne puteve, a ljepota svuda oko tebe zasigurno će te napuniti pozitivnom energijom. Idealna vikend destinacija, zar ne?

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Budi najbolja verzija sebe.
Budi najbolja verzija sebe.
Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.