Prvi La Femme Festival oduševio pripadnice ljepšeg spola

Nezaboravan vikend za žene u Dubrovniku

Radionice plesa, fitnessa, yoge, ljepote, predavanja o zdravoj prehrani, kako organizirati vrijeme, podići samopouzdanje, opuštanje u wellnessu, ludi partyji i odlična ekipa samo su dio onog što nam je ponudio prvi La Femme Festival u Dubrovniku kojem su prisustvovale brojne pripadnice ljepšeg spola iz cijele regije te Austrije i Mađarske, vrhunski instruktori i predavači.Da riječ „festival“ ne označava isključivo glazbeni događaj dokazao je i prvi festival u regiji rezerviran za dame – La Femme. La Femme je nastao kao posljedica modernog načina života prosječne žene koja pred sobom u današnje vrijeme ima nekoliko zadataka i uloga koje neprestano mora igrati – uloga majke, kućanice, poslovne žene, prijateljice, supruge itd. U tom neprestanom prilagođavanju različitim ulogama često se dogodi da žena izgubi samu sebe tako da je glavni zadatak festivala bio upravo učiniti damama dostupnim sve ono što im inače zbog raznih životnih obaveza nije dostupno. I ta je ideja zaživjela u velikom svjetlu.Svoje dojmove o prvom La Femme Festivalu iznijeli su nam neki od instruktora i predavača:

Marija Andrijašević: "Ovaj festival je drugačiji jer su se žene odlučile posvetiti sebi, osjeća se ženska vibra i sve je okrenuto ženskom fizičkom i psihičkom zdravlju, kao i bildanju njihovog samopouzdanja, tako da mi je jako drago da sam ovdje.
Držala sam dva predavanja iz nutricionizma kojima sam željela prenijeti praktične alate koje žene mogu upotrebljavati u svakodnevnom životu, kako zamijeniti loše navike dobrima. Osim toga imala sam radionicu o personalnom marketingu, kako se probiti u ovom svijetu fitnessa i plesa.Imala sam jedan body weight trening, trening snage, te fat burning dance gdje sam jednostavnim metodama i koracima napravila koreografiju u kojoj su cure uživale.
Preporučujem ženama da na La Femme Festival povedu mame, prijateljice, bake i sve one genijalne žene koje su oko njih da ne zaborave koliko su posebne i koliko ovise jedna o drugoj, da konačno dođu do svog unutrašnjeg ženskog bića, jer smo sve postale moderne amazonke, intelektualke super mame, super žene ali moramo malo početi maziti same sebe i brinuti se same o sebi, ne samo fizički, nego i psihički. Ovo je izvrstan festival za žensko povezivanje."Martina Trboglav: "La Femme Festival je izvrsna ideja. Općenito imati mjesto gdje će bilo tko, pa tako i naravno žena, se posvetiti sebi, gdje će stati i maknuti se od svakodnevnice i imati priliku isprobati nove stvari, uživati u onom što inače voli, a isto tako uzeti malo vremena za napuniti baterije. To je nešto što nam svima treba, jer samim time dolazimo energičniji i spremniji za sve izazove koji nas čekaju kad se vratimo u svakodnevicu. Jako mi se sviđa pozitivna atmosfera i među instruktorima a jednako tako i među polaznicama tako da se stvara jedna dodana vrijednost gdje nismo samo nešto slušali i radili, već smo se i lijepo družili i vraćamo se s jednim pozitivnim iskustvom kući."Jasmina Kovačićek: "Ovo je bila izvrsna prilika da se zbližimo i upoznamo. La Femme Festival je jako zabavan, ekipa je odlična. Drago mi je da sam se srela s toliko puno ljudi koji ovo rade iz istog razloga kao i ja - jer to obožavamo. Ovaj početak La Femme Festivala je više nego dobar, a iduće godine će sigurno biti još bolje. Nadam se da su polaznice koje su dolazile na naše radionice zadovoljne i da smo im približili to što radimo."„Bilo je divno vidjeti kako se žene okušavaju u novim stvarima kao što je burleska ili ples na šipci, kako cijeli dan provode s prijateljicama, kako same ruše neke svoje predrasude i barijere jer one same to sve mogu, samo toga nisu možda uvijek svjesne. Naša je misija bila upravo to i osvijestiti.“, izjavio je direktor festivala Vladimir Semenčić. Bogat dnevni program uz pregršt raznovrsnih radionica, preko 10 domaćih i stranih instruktora i predavača te večernji partiji uz druženje, ples i animaciju pokazali su se izvrsnim receptom za sreću svake žene koja se našla na festivalu. Dame su čak dobile priliku da nastupaju na večernjem partiju bok uz bok s instruktorima i pokažu svu silinu svoje maštovitosti i kreativnosti na subotnjem večernjem tematskom partiju u stilu Velikog Gatsbyja. Projekt su podržale i brojne ličnosti iz javnog života kao što su Mario Valentić, Danijela Pintarić i Ines Huskić te brojni medijski partneri i pokrovitelji. Prvi La Femme festival svakako je postavio dobar temelj cijeloj priči koja se nastavlja već iduće godine s novim izazovima i novim prilikama.


Pratite nas
2021. Sva prava pridržana.