Posjetite jedan od najatraktivnijih sajmova turizma u regiji - PLACE2GO

Više od 180 izlagača iz 21 zemlje, atraktivne nagradne igre, sjajna prilika za poslovno umrežavanja, radionice, paneli, gostovanja putopisaca i blogera

Najveći do sada, sedmi Međunarodni sajam turizma PLACE2GO održava se od 16. do 18. ožujka u Areni Zagreb!

Po prvi puta se predstavljaju Sejšeli, Zanzibar i Obala Bjelokosti, a u Zagreb ponovo dolaze izlagači iz Indonezije, Indije, Kanade, Italije, Mađarske, Češke, Tunisa, Turske, Ujedinjenog Kraljevstva, Austrije, Belgije, Švicarske, Njemačke, Makedonije, Slovenije, Srbije, Bosne i Hercegovine i Hrvatske.

Što očekuju od ovog 7. po redu sajma PLACE2GO, otkrila nam je Damjana Domanovac, direktorica sajma PLACE2GO: "S obzirom da je 7. sajam a kažu da je sedam sretan broj, mi očekujemo da će ovo biti sajam na kojem će vladati najbolja atmosfera do sada i na kojem će se naša publika i naši ljudi najviše zabaviti a sa druge strane sklopiti najviše poslova. Mi kao organizatori naravno da smo najsretniji kada su svi zadovoljni i trudimo se da to tako i bude. Ove godine biti će i najveći broj zemalja sudionika - 21 za sada, a još očekujemo i neke potvrde pa nećemo otkrivati dok to ne bude definitivno potvrdjeno, međutim, destinacije poput Sejšela, Obale Bjelokosti i Tanzanije koje se po prvi puta predstavljaju u Hrvatskoj, mislim da su dovoljno dobar magnet da nam u vikendu između 16-18.3. publika u velikom broju dođe u Arenu."Zadovoljstvo dugogodišnjom suradnjom izrazio je Ugur Cantimur, direktor Turkish Airlinesa za Hrvatsku, aviokompanije koja kao generalni sponzor već petu godinu potvrđuje lojalnost projektu.

„Za zrakoplovnu kompaniju koja leti u najviše zemalja i međunarodnih destinacija na svijetu, PLACE2GO idealna je platforma za predstavljanje naše neusporedive mreže letova i brojnih nagrađivanih usluga stalnim i potencijalnim putnicima. Iznimno smo ponosni što je ova godina u znaku 20. godišnjice poslovanja u Zagrebu. Veseli nas što ćemo dio proslave prenijeti na sajam i na taj se način još jednom zahvaliti našim partnerima i putnicima na povjerenju svih ovih godina“, istaknuo je direktor Turkish Airlinesa za Hrvatsku.
PLACE2GO od početka podržavaju Grad Zagreb i Turistička zajednica grada Zagreba.  „Sajam je iznimna prilika za stvaranje kontakata i praćenja globalnih trendova u području turizma i nadam se da ćemo i ove godine stvoriti podlogu za usvajanjem mnogobrojnih primjera dobre prakse i ostvarenja uspješne i plodonosne suradnje s mnogim poslovnim partnerima“, kazala je Jelena Pavičić Vukičević, zamjenica gradonačelnika Grada Zagreba, dok je Martina Bienenfeld, direktorica TZ grada Zagreba čestitala organizatorima na uloženim naporima da se i ovogodišnji sajam održava u prestižnoj Areni Zagreb.„Pozvala bih sve da posjete izložbeni prostor TZ grada Zagreba na kojem predstavljamo projekt „Kultura turizma“ pokrenut još 2010. u suradnji s Gradskim uredom za obrazovanje, kulturu i šport, a njime se mladim ljudima nastoji podići svijest o vlastitom gradu te ih upoznati s turističkim, kulturnim i prirodnim potencijalima Zagreba“, istaknula je Martina Bienenfeld.

Savršena prigoda za poslovno umrežavanje

Tradicionalno prvi dan sajma – petak, 16. ožujka, namijenjen je isključivo poslovnim susretima. Sastanci se unaprijed dogovaraju putem mobilne aplikacije PLACE2GO za Android i iOS sustave koja znatno ubrzava poslovnu komunikaciju. Toga dana posjetitelje očekuju zanimljivi paneli, predavanja i prezentacije te atraktivan workshop o inovativnim tehnološkim rješenjima na kojem će sudjelovati  predstavnici IT industrije.

„Na panelu i radionicama na temu Inovativna tehnološka rješenja u turizmu moći ćete saznati sve o našoj mobilnoj hotelskoj aplikaciji, property management sustavu i interaktivnom TV sustavu te tehnološkim trendovima koje naši hotelijeri sve više prepoznaju i uključuju u svoju ponudu, e-punionicama i e-biciklima. Širenjem eko sustava usluga specijaliziranih za hotelijersku i turističku industriju te osiguravanjem dostupnosti vrhunskih tehnologija na jednom mjestu želimo našim hotelima omogućiti da svojom ponudom stoje ravnopravno uz svjetske igrače“, istaknula je Ivana Beli Oštarčević, direktorica Odjela za ICT ponudu Hrvatskog Telekoma koji je pokrovitelji Business loungea.  

Najpoznatiji putopisci i blogeri pričaju o putovanjimaCamping trg i Adventure Village, autohtoni hrvatski suveniri, novi trendovi u industriji putovanja, atraktivni hoteli, wellness centri, koktel PLACE2GO nastao kao rezultat suradnje Obala prometa i Filipa Lipnika, nagradne igre u kojima se mogu osvojiti aviokarte za Istanbul i Dublin ili putovanje u Tunis, samo su dio bogatog programa koji vas očekuje za vikend.

I ove godine gostuju najpoznatiji hrvatski blogeri i putopisci, pa će tako posjetitelji uživati u pričama novinara Gorana Milića, iskustvima pjevačice Mirele Priselac Remi, afričkim avanturama Saše Pjanića, Damira Filipovića i Ivana Rake. Dejan Nemčić pričat će o humanitarnom radu, a Vlado Šestan dat će nekoliko savjeta za putovanja. Goran Jović otkrit će što je doživio na putovanju Latinskom Amerikom i Tanzanijom, tu su priče iz Filipina, Vijetnama, Kambodže, Balija, ali i detalji sa gurmanskog putovanja u Njemačku. Putoholičari Ivan Bengeri otkrit će kako doći do najjeftinijih putovanja i je li aviokarta za New York od 1300 kuna stvar sreće ili vještine, a voditeljica programa Ida Prester, i sama iskusna putnica, otkrit će detalje omiljenih putovanja.

Pokrovitelji ovogodišnjeg sajma su Predsjednica RH Kolinde Grabar Kitarović, Ministarstvo turizma, Hrvatska turistička zajednica, Hrvatska gospodarska komora i Hrvatska obrtnička komora.

Ulaz na PLACE2GO i ove je godine besplatan.

Radno vrijeme sajma

Petak 16. 3.
10 – 16 sati – B2B ulaz samo s akreditacijama i pozivnicama
16 – 19 sati – otvoreno za sve posjetitelje, ulaz besplatan
Subota i nedjelja 17. i 18. 3.


PLACE2GO 2017 from Place2go on Vimeo.

Pratite nas
2021. Sva prava pridržana.