Budi najbolja verzija sebe.
Budi najbolja verzija sebe.
Skriveni dragulji

Najljepše skrivene plaže na otoku Krku koje želimo posjetiti

Osim najpoznatije, Vele plaže u Baškoj i uvale Oprna o kojoj se ne prestaje pričati, Krk skriva još nekoliko predivnih plaža i uvalica koje vrijedi posjetiti

krk.jpg
Foto: Pixsell
Budi najbolja verzija sebe.

Uz susjedni otok Cres, Krk je najveći otok u Jadranskom moru i ujedno najveći otok u Hrvatskoj. I iako možda nije razvikan poput južnijih otoka kao što su Hvar ili Vis, Krk obiluje prirodnim ljepotama i kristalno čistim morem, što ga čini omiljenom destinacijom za godišnji odmor. Dodamo li tome blizinu i pristupačnost, jer ga s kopnom povezuje most, Krk je definitivno otok do kojeg iz Zagreba možemo najbrže i najlakše doći.

Image
Jedva čekamo ljeto

Ovo su najpopularnije plaže na Jadranu, a vole ih i influenceri

Otok Krk okružuje bistro i čisto more, a svojom ljepotom posebno nas privlače krčke plaže. Osim Vele plaže u Baškoj, koja je ujedno i najpoznatija, otok Krk dom je mnogim plažama do kojih je teže doći, a koje su uistinu pravi skriveni dragulji. Tu je plaža Oprna, čije su fotografije još prošlo ljeto preplavile društvene mreže, ali i brojne druge za koje možda nisi čula.

Zato smo odlučile izdvojiti nekoliko najljepših skrivenih plaža i uvala na Krku koje svakako vrijedi posjetiti ako se nađeš na ovom prekrasnom otoku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Budi najbolja verzija sebe.

Plaža Oprna

Plaža Oprna jedna je od najljepših i najnepristupačnijih plaža na Krku, a nalazi se u zaljevu smještenom prije mjesta Stara Baška. Do plaže je moguće doći s kopnene strane uskim i poprilično neravnim stazicama, a uz strme stazice, tu su i taxi brodovi ili izleti brodom iz Krka koji u svom programu imaju obavezan posjet upravo ovoj plaži.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Budi najbolja verzija sebe.

Plaža Zala

Prekrasna šljunčana plaža Zala jedna je od nekoliko skrivenih plaža smještenih u mjestu Stara Baška. Do nje vodi asfaltirana cesta te se može lako doći pješke, biciklom ili automobilom, koji je moguće ostaviti na parkiralištu i spustiti se 200 metara do plaže. Za ljubitelje planinarenja tu je i alternativni put preko brda s kojeg se pruža predivan pogled na krajolik i more.

Plaža Surbova

Plaža Surbova smještena je na južnoj strani otoka Krka, malo dalje od plaže Zala u Staroj Baškoj. Ova prekrasna šljunčana plaža s kristalno plavim morem proteže se na 85 metara, a do nje je moguće doći neasfaltiranom cestom automobilom, biciklom, ili pak pješice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Budi najbolja verzija sebe.

Plaža Potovošće

Smještena u Vrbniku, jednom od najstarijih mjesta otoka Krka smještenom na litici koja se strmo uzdiže 50-ak metara iznad mora, tu je i plaža Potovošće. Ova predivna šljunčana plaža nalazi se oko dva km južno od Vrbnika i do nje je moguće doći brodom ili kroz borovu šumu. More je kristalno čisto, a zaljev nudi predivan pogled na obalu obližnjih brda, a tijekom turističke sezone otvoren je manji lokal.

Uvala Vela Luka

Vela Luka jedna je od najljepših uvala na otoku Krku, duga oko 1,8 km i široka oko 400 metara. Dno uvale je pješčano, a plaža je apsolutno prekrasna. Do uvale se može doći brodom ili pješke, planinarskim stazama dugima oko šest km. Na plaži se nalazi restoran u kojem možeš potražiti osvježenje i posuditi ležaljku te naručiti taxi brod koji će te odvesti nazad do Baške.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Budi najbolja verzija sebe.

Plaža Vrženica

Smještena u Baškoj, plaža Vrženica jedna je od nekoliko prekrasnih šljunčanih plaža s kristalno čistim morem. Na njoj nema sadržaja te je pogodna za ljude željne avanture, kao i za one željne mira i tišine. Morsko dno je pješčano, a u okolici plaže možeš naići na šljunak, kamenje, stijene i borovu šumu koja daje prirodan hlad.

Budi najbolja verzija sebe.
Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.