Budi najbolja verzija sebe.

Evo zašto bi putovanja s prijateljicama trebala biti obavezna

Sve više nas odabire putovanja s prijateljicama umjesto odmora s dečkom ili obitelji

Izgleda da nam je vrijeme provedeno s prijateljicama postalo važnije od romantičnih putovanja jer u posljednjih nekoliko godina sve više i više biramo odlaske na ljetovanja s prijateljicama.


Prema nekim podacima, u posljednjih šest godina broj žena koje odlaze na ljetovanje u pratnji prijateljica porastao je za 230%. Putovanja samo za cure pokazala se odličnima za nas, a istraživanje provedeno na Harvardu otkrilo je da su ovakva putovanja jako dobra za naše zdravlje. U zaključcima istraživanja stoji da ''društvene veze poput onih na putovanjima nisu samo ugodne, već utječu na naše dugoročno zdravlje u mnogim aspektima.'' 


via Giphy

Budi najbolja verzija sebe.


Mnoga su istraživanja pokazala da ljudi koji imaju zadovoljavajuće odnose s obitelji, prijateljima i širom zajednicom žive duže i sretnije. S druge strane, postoji percepcija da u starijoj dobi više ne bismo trebale ići na putovanja s prijateljicama, već se fokusirati na obitelj, što nije točno. Ženska putovanja više ne uključuju lude ljetne provode kakve si vjerojatno imala u dvadesetima. Ova putovanja postaju sve elegantnija i opuštajuća, a najvažnije je druženje s prijateljicama i stvaranje čvršćih veza među vama.

Ovo su razlozi zbog kojih bi češće trebala putovati s prijateljicama:

1/7
Budi najbolja verzija sebe.
Pratite nas
2021. Sva prava pridržana.