Budi najbolja verzija sebe.
Skokni na more!

Crikvenica - kvarnerska ljepotica prekrasnih plaža

Kontinentalcima je drugi naziv za Crikvenicu 'najbliže more'. Otkrivamo ti najljepše plaže stare turističke dame

PXL_090720_29495099.jpg
Foto: Goran Kovačić/Pixsell

Želiš li skoknuti do plaže, a živiš u unutrašnjosti, Crikvenica je savršen izbor za tebe. Ova kvarnerska ljepotica nalazi se na dva sata od Zagreba, dva i pol sata od Siska, sat i pol od Karlovca, dok je od Rijeke udaljena samo 30-ak kilometara.

Da bi svoj ručnik prostrla na nekoj od prekrasnih crikveničkih plaža, ne moraš voditi računa o voznom redu trajekata i stajati u kolonama za ukrcaj na isti dok ti se automobil prži na užarenom asfaltu niti moraš prelaziti mostove.

Budi najbolja verzija sebe.

Dovoljno je da sjedneš u auto, upališ radio, pokupiš frendicu i krenete put mora. Ova destinacija stvorena je za sve one koji vole spontanost, prekrasnu prirodu, lijepe plaže i duge šetnje (naravno i one koji vole dobru klopu, povijest i kulturne znamenitosti, no s obzirom na vrućine sada nam je prva želja rashladiti se u moru na nekoj od lokalnih plaža). Nakon što se osvježiš i odmoriš, a sunce zađe, prošetaj crikveničkom rivijerom.

Oduševit će te ljepotom i pogledom na otok Krk te tvoje noge ugodno umoriti kilometražom pa ćeš ih s užitkom nakon šetnje, pogađaš - odmoriti u moru ili na nekoj od ovih udobnih kreveta za plažu.

Budi najbolja verzija sebe.

Crikvenička rivijera duga je oko 15 kilometara, a čine ju Selce, Crikvenica, Dramalj i Jadranovo. Ako voliš romantiku i u Crikvenici si sa svojim dragim, nikako nemojte propustiti prošetati osam kilometara dugom Ljubavnom cesticom, koju mnogi smatraju najljepšom crikveničkom šetnicom, a nastala je početkom 20. stoljeća.

Zahvaljujući zdravoj klimi i položaju, u Crikvenica se već u 19. i početkom 20. stoljeća počeo razvijati zdravstveni turizam po kojem je i danas poznata. U nastavku ti donosimo najljepše plaže crikveničke rivijere. Ako imaš psa oduševit će te informacija da se u Crikvenici nalazi jedna od ljepših plaža u Hrvatskoj, na kojoj mogu uživati i kućni ljubimci.

1/5
Budi najbolja verzija sebe.
Pratite nas
2022. Sva prava pridržana.