Budi najbolja verzija sebe.
Budi najbolja verzija sebe.
Prirodne ljepote Ukrajine

Od Tunela ljubavi do ružičastog jezera: Ljepote Ukrajine za koje možda nisi znala

Predivna Ukrajina dom je brojnih mjesta koja svojom ljepotom osvajaju posjetitelje, a mi smo izdvojile osam najljepših lokacija za koje možda nisi znala da se nalaze u Ukrajini

ukrajina.jpg
Foto: www.profimedia.hr
Budi najbolja verzija sebe.

To je jedna od najvećih zemalja u Europi i dom brojnih prekrasnih mjesta koji su dosada možda prolazili ispod radara, ali svojom ljepotom mogu parirati najljepšim svjetskim destinacijama. Živahni gradovi, drevni dvorci i zadivljujući krajolik čine Ukrajinu posebnim odredištem, a nedostatak masovnog turizma Ukrajini daje šarm i autentičnost koja često nedostaje na drugim mjestima.

Image

15 mjesta u istočnoj Europi koja moraš posjetiti

I dok cijeli svijet strepi nad situacijom koja je zahvatila Ukrajinu i suosjeća sa žrtvama ove predivne zemlje koja se bori da pronađe svoj identitet između ruskih i zapadnoeuropskih utjecaja, u znak podrške izdvojile smo neke najljepše lokacije u Ukrajini za koje možda nisi znala, a koje izgledaju gotovo nestvarno.

Od Tunela ljubavi koji je nezaobilazna destinacija za zaljubljene parove, do nestvarno lijepih ružičastih jezera, ali i gradova čiji šarm osvaja na prvu, ovih osam predivnih lokacija u Ukrajini želimo posjetiti, u nadi da će ratu uskoro doći kraj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Budi najbolja verzija sebe.

Utvrda Kamjanec-Podiljskij

Grad Kamjanec-Podiljskij u zapadnoj Ukrajini najpoznatiji je po tvrđavi Kamjanec-Podiljskij, koja je jedan od glavnih razloga zašto turisti posjećuju ovaj grad iz bajke. Izdižući se nad rijekom Smotrych, tvrđava je uistinu veličanstvena i jedna je od najslikovitijih tvrđava u istočnoj Europi.

No grad krije više od same tvrđave - od popločanih ulica dobro očuvanog srednjovjekovnog Starog grada s lijepim kućama pastelnih boja do jedinstvene vožnje balonom na vrući zrak, čiji se festival održava svakog proljeća.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Budi najbolja verzija sebe.

Tunel ljubavi

Tunel ljubavi je dio industrijske željeznice smješten u blizini Klevana u Ukrajini. To je željeznička pruga okružena zelenim lukovima i duga je tri do pet kilometara, a ime je dobila po tome što je upravo ona omiljeno mjesto za šetnje parova. To je jedno od najfotografiranijih mjesta u Ukrajini i omiljena je lokacija za parove - naime, postoji legenda da ako ti i tvoja voljena osoba dođete u Tunel ljubavi i iskreno zaželite želju, ona će vam se i ostvariti.

Černobil

Za one koje zanima povijest, Černobil obećava mračno istraživanje. To je mjesto zloglasne nuklearne katastrofe koja je dovela do prerane smrti tisuća ljudi 1986. Nedavno revidirana u dokumentarcu HBO-a, zona isključenja u Černobilu – koja je trenutno jezoviti grad duhova u sjevernoj Kijevskoj oblasti – glavna je turistička atrakcija. Unutar Černobila, moći ćeš svjedočiti razaranju - srušenim zgradama i napuštenim posjedima onih koji su morali pobjeći da bi spasili život. Dostupni su i obilasci s vodičem, koji nude priliku da iz prve ruke saznaš o tragediji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Budi najbolja verzija sebe.

Lavov

Lavov, kulturna prijestolnica Ukrajine, smješten je na zapadu na samo sat vremena vožnje od poljske granice, a ima šarmantnu i povijest. Od osnivanja do osvajanja od strane Poljske, Mongolske Horde, Austrije, Sovjetskog Saveza i konačno dijela neovisne Ukrajine, toliko je povijesti za vidjeti.

Prepun spomenika, muzeja i prastarih zgrada s arheološkim nalazima iz 5. stoljeća, Lavov ima puno toga za ponuditi avanturistima. Nazvan jednim od najpopularnijih kulturnih središta Ukrajine, Lavov obiluje umjetničkim galerijama, uključujući Nacionalnu umjetničku galeriju Lavov, dom za više od 50.000 umjetničkih djela.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Budi najbolja verzija sebe.

Dzharylhach

Smješten u regiji Kherson u Ukrajini, Dzharylhach je najveći nenaseljeni otok u Ukrajini u crnom moru. Iako je sve popularnija destinacija među Ukrajincima, stranim turistima još uvijek je prilično nepoznata, jer baš i nije najlakše mjesto do kojeg se može doći. U Dzharylhach s kopna ide nekoliko trajekata dnevno, a ako želiš prenoćiti, morat ćeš kampirati. Voda je kristalno čista i često ćeš vidjeti dupine u blizini obale.

Vorokhta

Ovo malo naselje urbanog tipa u Karpatima jedno je od najboljih mjesta za posjetiti u Ukrajini, a poznato je po svojim dvostrukim vijaduktima. Naravno, povijesni se više ne koristi, ali to je prekrasan komad arhitekture koji ovdje možeš vidjeti, a da ne spominjemo poglede na okolne planine i predivna zelena brda. Tamo možeš uživati u brojnim aktivnostima, poput raftinga ili planinarenja na Hoverli, najvišoj planini u Ukrajini.

Jezero Lemuria

Ukrajina ima nekoliko ružičastih jezera, ali jedno od ljepših je jezero Lemuria, malo jezero u zapadnom dijelu zaljeva Syvash u regiji Kherson. Nalazi se u blizini sela Hryhorivka i Novovolodymyrivka, a ima ružičastu vodu zbog djelovanja alge koja proizvodi velike količine beta-karotena. Jezero Lemuria je ljekovito odmaralište od međunarodnog značaja.

Litice Kherson

Na samo sat vremena vožnje od centra grada Khersona, pored sela zvanog Stanisla, nalazi se jedna od najzgodnijih geoloških formacija u Ukrajini. Ove su litice danas poznata lokacija za gledanje zalaska sunca, kako za lokalno stanovništvo tako i za turiste. Neki ga zovu velikim kanjonom Ukrajine, a popularna je tradicija prilikom posjeta liticama da se želja napiše na komad papira, ugura je u školjku i baci u more.

Budi najbolja verzija sebe.
Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.