Tako jednostavna, tako ukusna

Pijesak torta sa ganache kremom se ne peče, a osvaja okusom

Obožavamo bombastične kolače koji ne zahtijevaju dugu pripremu, a okusom konkuriraju mnogo kompliciranijim slasticama

yulia-khlebnikova-Vt_o0r02N58-unsplash.jpg

Do Božića nas dijeli još deset dana što znači da se pripreme za blagdanske jelovnike zahuktavaju. Vjerujemo kako su mnogi već odlučili što će se naći na njihovim blagdanskim stolovima, no mi imamo jednu preporuku koja bi mogla zasjeniti mnoge druge planove i recepte za božićne kolače. Naime, pronašli smo recept za pravu kalorijsku bombu, pijesak tortu, koja uključuje mnoge omiljene nam sastojke, a zasigurno će oduševiti i tvoje ukućane.

Image

Domaća verzija omiljenih čokoladica s kikirikijem je sve što želimo ovih blagdana. Imamo recept

Pijesak torta je torta koja spaja bogatu čokoladnu kremu, vaniliju, orašaste plodove, kekse i kokos te je prava zimska torta koja je vrlo zasitna. Samo jedna šnita bit će dovoljna i najvećem sladokuscu, a njezina priprema nije niti dugotrajna niti komplicirana. Ovaj kolač s nekoliko krema ne zahtijeva pečenje, već samo dugotrajno hlađenje. Pripremi ga ovog Božića i oduševi sve ukućane.

Pijesak torta s ganache kremom

Sastojci:

4 pudinga od vanilije

1 litra mlijeka

12 žlica šećera

250 grama margarina

250 grama mljevenih keksa

150-200 grama kokosa

250 grama mljevenih pečenih oraha

500 ml slatkog vrhnja

300 grama crne čokolade

Priprema:

Izmiješaj prašak za puding sa šećerom u 2 dcl mlijeka, a ostatak stavi na štednjak da provrije i zatim skuhaj pudinge na uobičajeni način. Kada se puding zgusnuo, skini ga s vatre i prekrij folijom kako se ne bi stvorila korica. Ostavi ga da se ohladi. Dok se puding hladi pripremi samljevene kekse, ispeci orahe i također ih samelji. Zatim pripremi ganache i to na način da slatko vrhnje lagano zagrijavaj sve dok ne proključa. U njega zatim ubaci čokoladu izlomljenu u kockice i miješaj sve dok se čokolada u potpunosti ne rastopi i dok ne dobiješ lijepu i sjajnu čokoladnu smjesu. Zatim ostavi ganache da se hladi i povremeno ga promiješaj kako se ne bi stvorila korica.

U ohlađeni puding od vanilije ubaci omekšali margarin i pjenasto sve skupa izmuti mikserom. Uzmi još dvije posude i tu kremu razdjeli u jednakim omjerima na tri zdjele. U prvi dio stavi mljeveni keks i dobro sve pomiješaj mikserom. U drugi dio stavi kokos i pomiješaj, a u treći dio stavi mljevene orahe i također sve izmiješaj.

Pripremi kalup za torte i namasti je ili obloži pek papirom. Prvo usipaj smjesu s keksima, zatim s kokosom i zatim s orasima. Tortu na kraju prelij ganacheom od čokolade i stavi u frižider da se stegne, idealno preko noći. Tortu možeš rezati na kocke ili pak na šnite.

Image