Budi najbolja verzija sebe.
Budi najbolja verzija sebe.
Od kruškica do dinja

Nevjerojatno, ali ove namirnice navodno potiču rast grudi

Želiš grudi za broj veće, ali ne sviđa ti se ideja odlaska 'pod nož'? Što ako ti kažemo kako postoji način da se grudi povećaju na prirodan način? A sve što trebaš je - dobro jesti

profimedia-0279993525.jpg
Foto: Profimedia.hr
Budi najbolja verzija sebe.

Na gotovo sve druge dijelove možemo utjecati ciljanim vježbama - pa tako možemo skinuti salo sa trbuha, stanjiti noge, oblikovati ruke i učvrstiti stražnjicu. Ali ne postoje učinkovite vježbe kojima bismo mogle povećati grudi, a nema niti čarobnog štapića.

shimmer fallback

Mnoge žene radi toga pate od kompleksa i posežu za push up grudnjacima kako bi barem vizualno popunile svoj dekolte. Druge se čak, za ženstveniju siluetu, odlučuju za drastičnije mjere i odlaze estetskom kirurgu, što je prilično 'skup sport'.

shimmer fallback

Mi pak donosimo dobre vijesti za sve one među nama koje nose male košarice i voljele bi imati grudnjak veličine barem 75 B. Veće i punije dojke možeš dobiti ako se pravilno hraniš. Navodno unos određenih namirnica utječe na veličinu naših prsiju. Želiš, dakle, bujnije poprsje? Neka se na tvom tanjuru nađe ova hrana (koja je ionako zdrava i dobra za tebe):

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Budi najbolja verzija sebe.

Fitoestrogeni

Soja, grahorice, lan, sezam, orašasto voće

Soja i mnoge druge namirnice sadrže fitoestrogene, spojeve biljnog porijekla koji imaju estrogenski efekt. Za sojine izoflavone smatra se da imaju i estrogenska, i anti-estrogenska svojstva. Tako, na primjer, kada su razine cirkulirajućih estrogena visoke, kao kod žena u predmenopauzi, ovi spojevi mogu se vezati na estrogenske receptore i blokirati aktivnost hormona, a kad su razine ovog hormona niske, kao kod žena u postmenopauzi, fitoestrogeni djeluju poput estrogena.

shimmer fallback

No, treba naglasiti kako fitoestrogeni u soji nisu isto što je estrogen proizveden u tijelu i nemaju jednaki učinak, a zaključeno je kako konzumacija namirnica bogatih fitoestrogenima ne predstavlja rizik za naše tijelo. Baš naprotiv, suvremena istraživanja dokazuju da ovi spojevi imaju zaštitno djelovanje. U zemljama u kojima soja predstavlja temelj prehrane primijećen je tako niski postotak kardiovaskularnih bolesti i nekih malignih promjena na stanicama, kao što su one koje se povezuju s hormonski uvjetovanim rakom dojke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Budi najbolja verzija sebe.
shimmer fallback

Biljni proteini

Grašak, pir, kvinoja, chia, leća, tempeh, heljda, spirulina

Ako si mršava i planiraš nabaciti koju kilu, već samim time i tvoje će grudi postati punije. Ako trebaš pojačati svoju prehranu, ne smiješ zanemariti proteine, posebno one biljnog podrijetla. Prehrana bogata biljnim proteinima ima mnoge prednosti za naše zdravlje jer, između ostalog, regulira krvni tlak te razinu kolesterola i šećera u krvi, čime se smanjuje rizik od bolesti srca.

shimmer fallback

Zdrave masti

Avokado, bademi, orasi, losos, maslinovo ulje

Kao što vjerojatno već znaš, kod planiranja svojih svakodnevnih jelovnika moraš paziti na to da u organizam unosiš dovoljno zdravih masnoća. Riječ je o monozasićenim i polizasićenim mastima koje čine mnogo dobroga našem organizmu, a prije svega čuvaju naše srce. S druge strane, konzumaciju namirnica bogatim transmastima i zasićenim masnim kiselinama valja smanjiti i dati prednost hrani koja sadrži 'dobre' masti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Budi najbolja verzija sebe.
shimmer fallback

Budi najbolja verzija sebe.
Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.