Budi najbolja verzija sebe.
Budi najbolja verzija sebe.
Jedi pametno

Ne možeš se riješiti sala oko struka? Izbaci ove namirnice

Kao i uvijek kada je riječ o povišenoj kilaži, rješenje se nalazi u korekciji prehrane i kretanju, no znaš li koje bi namirnice trebalo izbaciti kako bi se konačno riješila tog tvrdokornog sala oko struka? Možda će te odgovor iznenaditi

pexels-andres-ayrton-6551059.jpg
Foto: Pexels
Budi najbolja verzija sebe.

Nije nimalo lako riješiti se abdominalne masnoće, one, kako joj i ime kaže, koja se nalazi u području abdomena, odnosno oko struka i na trbuhu. Ona nije prvenstveno estetski problem, već zdravstveni jer opterećuje vitalne organe.

Image
Znamo kako

Moguće je: Smanji salo oko struka za dva tjedna

Studija objavljena u časopisu Obesity Reviews pokazala je da su osobe koje konzumiraju visokoprocesuiranu, visokokaloričnu i prezačinjenu hranu sklonije stvaranju abdominalnog sala, odnosno da te vrste hrane uzrokuju nakupljanje abdominalnih masnoća.

shimmer fallback

Želiš li se riješiti masnoća oko struka, prije svega je bitno podići kvalitetu prehrane i pokrenuti se. Jedno bez drugoga neće imati nekog učinka. Ako i sama imaš problem s ovom vrstom debljanja, u nastavku pročitaj koje su namirnice krivci za abdominalno salo. Možda se iznenadiš.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Budi najbolja verzija sebe.

Sir

Ako si ljubieljica sireva, osobito onih punomasnih, kremastih i zrelih, ovo nije dobra vijest za tebe. Sir povlači za sobom i čašu-dvije kvalitetnog crnog ili bijelog vina, a to također pridonosi gomilanju masnoća u tijelu. Želiš li se riješiti abdominalnog sala svedi na minimum ili, još bolje, izbaci iz prehrane lazanje od sira, pizzu sa sirom, te visokokalorične, punomasne sireve poput camemberta ili brieja.

Suhomesnati proizvodi

Reći ćeš, to su sam kriška, dvije ili tri salame ili kobasice za doručak, no ako svaki dan doručkuješ isto, količina postaje puno veća. Ako je riječ o domaćim suhomesnatim proizvodima, povremeno ih je zdravo jesti, no oni kupovni obiliju konzervansima, soli, pojačivačima okusa, zbog čega spadaju u visokorpocesuiranu hranu za koju smo u uvodu naveli da pridonosi stvaranju sala oko struka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Budi najbolja verzija sebe.

Dresinzi za salatu

Kupovni dresinzi za salatu nešto su što se uopće ne bi trebalo nalaziti u tvojoj prehrani. Baš kao i suhomesnati proizvod i oni obiluju kalorijama i masnoćama te različiti konzervansima i pojačivačima okusa. Umjesto da ih kupuješ napravi domaći preljev za salatu. Posegni za domaćim jabučnim octom, maslinovim uljem, limunovim sokom ili bučinim uljem.

Energetske pločice

Prodaju ih pod zdravu hranu, kao zamjenu za obrok, no energetske pločice to najčešće nisu - niti su zdrave, niti mogu zamijeniti obrok. Istina, utažit će ti glad, ali pod koju cijenu? Obiluju dodanim šećerima, kalorijama, masnoćama i rafiniranim ugljikohidratima, a svaki od navedenih elemenata utječu na stvaranje abdominalne masnoće. Energetske pločice jednostavno izbaci iz prehrane Umjesto njih jedi granolu koju si sama pripremila.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Budi najbolja verzija sebe.

Sladoled

Sladoled na dnevnoj bazi savršen je recet za debljanje, osobito u predjelu abdomena jer obiluje zasićenim mastima i šećerom, a i jedno i drugo "lijepe" se upravo za trbuh. Količinu kalorija u sladoledu suvišno je i spominjati. S obzirom da dolaze topliji dani, sada je vrijeme da osvijestiš koliko ti sladole ustvari - ne treba. Kad zagrije, umjesto njega jedi rashlađeno voće.

Budi najbolja verzija sebe.
Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.