Budi najbolja verzija sebe.
Budi najbolja verzija sebe.
Knjiga tjedna

Knjiga koje će te natjerati da razmisliš kako društvo postupa prema ženama

Radnja ove knjige bi mogla biti u budućnosti, ali i upravo sada. Malo drugačija 'Sluškinjina priča', koja nam pokazuje koliko bi društvo moglo biti - ali već i jest - okrutno prema ženama

Knjiga
Foto: Unsplash
Budi najbolja verzija sebe.

Postoji to jedno luksuzno mjesto na kojem ne nedostaje povlastica; organski obroci, osobni fitnes treneri, odjeća od kašmira, svakodnevne masaže – sve redom besplatno. Ne samo to, da biste ovdje boravili, masno vam se plaća – više nego ste ikada mogli sanjati.

U čemu je kvaka? Devet mjeseci nije vam dopušteno napuštati posjed, svaki se vaš pokret prati, a vi nemate nikakav doticaj sa svojim (bivšim) životom. Sve su vam snage usmjerene “proizvodnji” savršene bebe. Za nekog drugog. Nekog bogatog.

Image
Knjiga tjedna

Intrigantni povijesni roman o hrabrim ženama koje razbijaju društvene norme

No, trudna, krhka, shrvana brigom za svoju obitelj, Jane je odlučna povezati se s vanjskim svijetom, odnosno životom koji je prije vodila. Ako, međutim, napusti Farmu, izgubit će obećani novac koji bi joj se trebao isplatiti kad rodi dijete.

Jane, imigrantica s Filipina, u očajničkoj je potrazi za boljom budućnošću kad pristane biti “nositeljicom” u Zlatnim hrastovima – objektu znanom kao Farma, kako je zovu njezine štićenice.

Joanne Ramos rođena je na Filipinima, a odrasla u Americi u Wisconsinu. Diplomirala je ekonomiju na Sveučilištu Princeton. Nakon karijere u investicijskom bankarstvu i privatnim ulaganjima, zaposlila se u The Economistu. Farma je njezin prvi roman. Trenutno živi u New Yorku. 

shimmer fallback

Prevoditelj: Ljiljana Novković
Godina izdanja: 2021
Nakladnik: Vorto Palabra
Format: 152 x 235 mm
Brojs stranica: 336 stranica
Uvez: meki
Cijena: 129,00 kn

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Budi najbolja verzija sebe.
Budi najbolja verzija sebe.
Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.