Kako zagladiti šlag na torti?

Znate li kako je najlakše zagladiti šlag na torti? U nastavku donosimo nekoliko savjeta kako da vaša torta bude kraljic

Savjeti kako zagladiti šlag na torti da torta izgleda profesionalno.

Da biste lijepo zagladili šlag na torti neophodan je rotirajući stalak. On je pomoćnik broj jedan. Može biti plastičan, drveni il kakav god nabavite samo da ima ploču i da se okreće.
Pomoćnici bez premca su špatule. Bez njih naravno ne možemo nikako zagladiti (mada neki koristi i noževe i to vrlo uspješno
Vještina dekoriranja nije neki čarobni dar s kojim se neko rodi, nego vještina koja se uči i vježba. Vještina za koju je potrebna volja, praksa i nešto alata. A da bi bilo koja torta ukrašena šlagom izgledala uredno i lijepo neophodno je da bude premazana tako da daje osjećaj simetrije i pravilnog oblika. Za to morate znati kako zagladiti šlag na torti.
Mnogi misle da će se neravnine i nepravilnosti na premazanoj torti kamuflirati nekim ukrasom od gore, al to baš i ne bude tako. 
U tekstu koji slijedi ćemo vam pojasniti kako zagladiti šlag na torti stoga što bez ravne osnove nema uspješne dekoracije.

Šlag kojim je najbolje raditi je onaj u prahu, a mutimo ga s hladnom mineralnom), ili običnom vodom.
Omjer neka bude malo veći od 1: 1. što znači da na 200 g šlaga dodajete postupno oko 2.5 dl vode. 

Naglašavamo - postupno jer nije dobro ni da je šlag umućen previše čvrsto, al ni da je premekan, a nema svaki prašak za šlag iste karakteristike.

Zapamtite i da ne postoji univerzalan recept kako zagladiti šlag na torti i morate upoznati osobine šlaga koji koristite isključivo i samo kroz praksu.
Na žalost morate učiti na vlastitim greškama, da biste naučili  morate znati kako zagladiti šlag na torti.To je teži, al jedini mogući način.

Pratite nas
2021. Sva prava pridržana.