Budi najbolja verzija sebe.
Budi najbolja verzija sebe.

Kako se radi vakumiranje mrkve?

Pred nama je sezona raznog povrća, idealno vrijeme za vakumiranje, a prve nam dolaze mrkve koje su idealne za vakumiranje

Kako se radi vakumiranje mrkve?
Budi najbolja verzija sebe.

Ispred nas je sezona raznog povrća, idealno vrijeme za vakumiranje, a prve nam dolaze mrkve koje su idealne za vakumiranje. 

Većina recepata prenosi se s koljena na koljeno, tako i tehnike čuvanja hrane, ali one se mijenjaju sa svakom generacijom. Takav je slučaj i sa zamrzavanjem namirnica, dok je najbolji način svakako vakumiranje. Posebno je dobro ako radite vakumiranje mrkve koja je svježe ubrana.

Zeleno lišće mrkve odnosi mrkvama tekućinu i mrkva će s lišćem brže propasti.
Prije nego dovršite vakumiranje mrkve odsijecite im zeleni dio na vrhu – to će im produžiti “rok trajanja”.
Ako ste kupili mrkvu s lišćem, odstranite ga prije pospremanja u hladnjak. Mrkva će osim toga najbolje izdržati ako se omota u mokru kuhinjsku krpu i drži u ladici za povrće i voće.

Mrkve  je najbolje čuvati u staklenkama ili plastičnim kutijama i vrećicama. Ali da bi mrkve u potpunosti sačuvale svježinu duže vremena, pohranite ih u hladnjak u zatvorenim vakumiranim vrećicama.

Mrkvu možete pripremiti tako da bude gotova za upotrebu. Izrežite je na kockice ili je naribajte i takvu spremite za salate. Takvo vakumiranje mrkve omogućit će vam da uvijek imate svjež zdrav dodatak jelima. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Budi najbolja verzija sebe.
Budi najbolja verzija sebe.
Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.