Budi najbolja verzija sebe.
Budi najbolja verzija sebe.

Kako se prijaviti na google Drive

Google Drive nudi 5GB besplatnog virtualnog prostora, a znate li kako se prijaviti na Google Drive?

Kako se prijaviti na google Drive
Budi najbolja verzija sebe.

Nekada je televizor bio neophodan u svakom kućanstvu, danas je to mjesto zauzeo internet. 
Također smo dugo vremena pohranjivali podatke na diskete, CD i DVD diskove i USB stikove,a danas je postala popularna pohrana podataka na virtualnom disku. To je Google drive a evo i kako se prijaviti na Google drive. 

Tu su i neki drugi poslužitelji ali u ovom članku ćemo opisati korištenje poslužitelja Google disk (Google Drive) te kako se prijaviti na Google Drive.

Da biste se mogli prijaviti na Google Drive morate imati otvoren Google korisnički račun (Google Account) (za pristupanje preko Internet pretraživača) i / ili preuzeti Google Drive s interneta (za pristupanje preko čvrstog diska).

Dio Google diska (Google Drive) su i Google dokumenti (Google Documents): dokumenti, prezentacije, obrasci ili proračunske tablice koji se automatski spremaju na Google disk.

Kako bi se pristupilo Google Disku (Google Drive) iz mape na računalu potrebno je preuzeti program na računalo. 

U osnovnom prozoru Google diska (Google drive) je potrebno pritisnuti na ikonu Spoji Disk s vašom radnom površinom (Connect Drive to your desktop). 
Otvara se prozor u kojem je potrebno pritisnuti Preuzimanje Google disk za računalo (Download Google Drive for PC) nakon čega se pokreće instalacija.

Nakon instalacije će se izraditi mapa Google disc (Google Drive) u kojoj će se nalaziti svi dokumenti koji se nalaze i na internetu. Na ovaj način se može dokumentima pristupiti iako računalo nije spojeno na mrežu.

Ikona za Google Drive će se pojaviti na alatnoj traci radne površine. Ako se lijevom tipkom miša pritisne na ikonu, otvorit će se brzi izbornik iz kojeg je potrebno odabrati Prijava.

Nakon toga morate znati kako se prijaviti na Google Drive.

Otvara se prozor u koji je potrebno unijeti E-adresu (E-mail) i Zaporku (Password) Google korisničkog računa i slijediti upute prije Početak rada.
Svi dokument spremljeni na Google disku se mogu razmjenjivati s korisnicima Google diska. Moguće je i dopustiti komentiranje i rasprave vezane za dokumente koji se razmjenjuju ili objaviti dokumente na internetu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Budi najbolja verzija sebe.
Budi najbolja verzija sebe.
Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.