Budi najbolja verzija sebe.
Budi najbolja verzija sebe.

Kako dezinficirati dasku za rezanje

Savjeti kako dezinficirati dasku za rezanje i kako radnu površinu u kuhinji održavati čistom

Kako dezinficirati dasku za rezanje
Budi najbolja verzija sebe.

U nastavku pročitajte nekoliko korisnih savjeta o tome kako dezinficirati dasku za rezanje

Drvene daske za rezanje koristimo svakodnevno, ali drvene daske za rezanje ujedno je i vrlo teško održati čistima, stoga morate znati kako dezinficirati dasku za rezanje 

shimmer fallbackPovrće i meso koje režete ureže se u posjekotine na dasci i nakon nekog vremena više niste sigurni da li je dobro i dalje koristiti takvu dasku za kuhanje. 

Evo i načina kako dezinficirati dasku za rezanje. Pokušajte s malo octa i limuna koji svašta čisti i dezinficira pa tako i daske za rezanje.

Uzmite malo octa i vode kojim ćete prvo prebrisati dobro dasku i pokušati ju što više očistiti. Zatim, posebno ona mjesta s pukotinama i porezotinama izribajte polovicom limuna umočenom u sol. Koristite limun kao spužvicu i njime izribajte dobro dasku. Na kraju dasku namočite u ulju kako bi ju ispolirali i očistili od svih mirisa octa i limuna. 
Još vam preostaje da ulje isperete toplom vodom i vaša daska će biti kao nova i spremna za daljnje korištenje i rezanje. To je ujedno i najbolji način kako očistiti i pripremiti dasku za rezanje za dezinfekciju. 
A konačan korak u tome kako dezinficirati dasku za rezanje je sljedeći postupak.

Kako bi bili sigurni da na čistoj podlozi režete svoju hranu, daska se dezinficira ili posipanjem sode bikarbone s malo octa ili mješavinom nekoliko kapi eteričnog ulja s vodom. Ostavite da djeluje desetak minuta te isperite.

Nadamo se da će vam ovi savjeti kako dezinficirati dasku za rezanje biti od koristi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Budi najbolja verzija sebe.
Budi najbolja verzija sebe.
Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.