Želiš ove zime uživati u najboljoj toploj čokoladi? Znamo kako je napraviti

Dodaš li toploj čokoladi mrvicu soli ili kajenskog papra dobit ćeš nevjerojatan okus! I to nisu jedini trikovi koji će je podići na novu razinu

Želiš ove zime uživati u najboljoj toploj čokoladi? Znamo kako je napraviti

Baza je najbitnija

Koristi kvalitetnu crnu čokoladu koja sadrži 65-70 posto kakaa. Za šalicu tople čokolade izlomi 3-4 reda tamne čokolade, a u lončiću zagrij mlijeko, tik do ključanja. Kada ga staviš grijati dodaj mu pola štapića cimeta.

U zagrijano mlijeko ubaci čokoladu i miješaj mutilicom ili žličicom dok ne dobiješ homogenu smjesu. Možeš dodati i malo soli jer ona intenzivira okus kakaa te sirovog smeđeg šećera, ovisno o tome koliko slatku toplu čokoladu želiš.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image


(FOTO: Pexels)

2/5