Ultimativni ljetni desert: Torta od sladoleda i maslaca od kikirikija

Savršeno slatko-slana torta bez pečenja oduševit će sve ljubitelje sladoleda i maslaca od kikirikija

Ultimativni ljetni desert: Torta od sladoleda i maslaca od kikirikija

Obožavamo voćne deserte, posebno tijekom proljetnih i ljetnih mjeseci, ali ako moramo birati svog favorita, to će uvijek biti čokolada. A kad u cijelu priču dodamo sladoled, maslac od kikirikija i slane perece - ova torta postaje apsolutni ljetni hit.

Image

Savršen za ljeto: Pronašle smo recept za Gin & Tonic cheesecake bez pečenja


Neobična kombinacija smrznutog kikiriki maslaca, slatkog sladoleda od čokolade i vanilije te slanih pereca postat će tvoj ljetni desert broj 1. Super jednostavan, i super ukusan. 

Za punjenje su ti potrebni tvoji omiljeni sladoledi od čokolade i vanilije, kremasti maslac od kikirikija i rastopljena čokolada, a tijesto je mješavina slanih pereca, prženih kikirikija i maslaca. Punjenje i tijesto u kombinaciji čine ovu savršenu slatko-slanu sladolednu tortu.



Sastojci:

  • 300 g slanih pereca (i više ako ih želiš iskoristiti za ukrašavanje)
  • 65 g slanih prženih kikirikija
  • 8 žlica rastopljenog maslaca
  • 1 l sladoleda od čokolade (lagano omekšalog)
  • 500 ml sladoleda od vanilije (lagano omekšalog)
  • 450 g maslaca od kikirikija
  • 100 g rastopljene čokolade za kuhanje (ili tamne čokoalde)
  • 1 žlica kokosovog ulja


Priprema:

1. Pripremi papir za pečenje i obloži okrugli kalup.

2. U blenderu usitni perece i kikiriki u mrvice. Dodaj rastopljeni maslac i blendaj dok se smjesa ne sjedini. Dobro utisni 'tijesto' na dno kalupa i poravnaj.

3. U velikoj zdjeli pomiješaj omekšali čokoladni sladoled i oko pola maslaca od kikirikija (225 g) dok se sve ne sjedini, ostavljajući tragove kikiriki maslaca po cijelom sladoledu. Rasporedi sladoled preko 'tijesta' u ravnomjernom sloju. Poravnaj s većim dijelom rastopljene čokolade.

4. Pokrij i zamrzni 30 minuta do 1 sat. Izvadi iz zamrzivača, dodaj na sve sloj sladoleda od vanilije i preostalog maslaca od kikirikija, na isti način kao i u prvom sloju. Pokrij cijelu tortu i zamrzni na 4-6 sati ili najbolje preko noći.

5. Kao šećer na kraju: U mikrovalnoj rastopi još malo čokolade i kokosovog ulja dok ne dobiješ lijepu tekuću smjesu.  Ostavi da se ohladi 5-10 minuta. Izvadi tortu iz zamrzivača i izvadi je iz kalupa. Prelij rastopljenu čokoladu preko torte, dodaj perece i još jednom je vrati u zamrzivač dok ne bude spremna za posluživanje. 

*Izvadi tortu iz zamrzivača 10 minuta prije rezanja. Odmah posluži.