Tost sa sirom omotan pancetom: Jednostavan i ukusan recept

S tostom od sira omotanim pancetom ne možeš pogriješiti, a možeš ga jesti za doručak, večeru ili kao snack

Tost sa sirom omotan pancetom: Jednostavan i ukusan recept
Foto: Instagram/limstyle89
Tost sa sirom jedno je od onih jela koje je toliko jednostavno za napraviti, a koje možeš jesti gotovo uvijek - za doručak, ručak, večeru, ili kao snack. Topljeni sir tostu daje posebnu aromu, a još ako je izvana omotan hrskavom pancetom, ovo je jelo pun pogodak. Stoga, ako si gladna, a ne znaš što pripremiti, tost sa sirom omotan pancetom odličan je izbor, a najbolje od svega je to što ga možeš pripremiti za manje od pola sata - evo i recepta.

Sastojci

60 g maslaca
400 g mozzarelle
12 šniti pancete
8 šnita kruha
1 prstohvat soli
1 prstohvat papra
1 prstohvat peršina
1 prstohvat origana
1 češanj naribanog češnjaka

Priprema

01.

U malu posudu stavi maslac, češnjak i prstohvat soli i papra. Dobro promiješaj i ostavi sa strane. U drugoj maloj zdjeli pomiješaj peršin i origano i stavi na stranu. Nožem ravnomjerno rasporedi smjesu maslaca s jedne strane svake kriške kruha.

02.

Na radnoj površini rasporedi četiri kriške kruha premazanom stranom prema dolje. Na svaku krišku dodaj jednaku količinu mozzarella sira. Smjesu peršina i origana stavi na sir i začini solju i paprom po ukusu. Prekrij preostalim kriškama kruha kako bi dobila četiri sendviča.

03.

Zagrij veliku tavu na umjerenoj vatri. Uzmi jedan sendvič i zamotaj ga sa 6 šniti pancete. Ponovi s preostala tri sendviča. Kad je tava vruća, dodaj sendviče i peci dok se sir ne počne topiti, i dok panceta ne postane hrskava oko 4 minute.

04.

Stražnjom stranom lopatice lagano pritisni svaki sendvič. Preokreni svaki sendvič i peci dok se sir potpuno ne otopi i sendvič ne porumeni s obje strane, otprilike još 4 minute.

N.B.
25.2.2021.