Recept iz snova: Troslojna čokoladna torta od Nutelle

Kombinacija čokolade i Nutelle s kojom ne možeš pogriješiti - već danas isprobaj recept za ukusnu troslojnu čokoladnu tortu od Nutelle

Tako čokoladna i tako ukusna, ova troslojna čokoladna torta s glazurom od Nutelle idealna je vikend poslastica ili desert za posebne prilike, a iznenadit će sve tvoje prijatelje i cijelu tvoju obitelj. Neodoljiva kombinacija čokolade i Nutelle ovoj torti daje poseban okus, a najbolja stvar je da je toliko jednostavna za napraviti - za pripremu će ti trebati samo 30 minuta, plus oko 30 minuta za pečenje biskvita. A evo i kako ju napraviti.

Sastojci

200 g brašna
60 g kakaa u prahu
250 g šećera
1.5 žličica sode bikarbone
1.5 žličica praška za pecivo
0.5 žličice soli
2 veća jaja
180 ml ulja
180 ml crne kave
240 ml mlijeka
3 žlice ekstrakta vanilije
130 g maslaca
220 g Nutella namaza
300 ml slatkog vrhnja
3 žlice šećera u prahu

Priprema

01.

Zagrij pećnicu na 180 stupnjeva, a tri kalupa za torte naulji i pobrašni i ostavi sa strane.

02.

U zdjeli pomiješaj brašno, kakao u prahu, sodu bikarbonu, prašak za pecivo, sol i šećer. Zatim dodaj jaja, kavu, mlijeko, ulje i 2 žlice ekstrakta vanilije i sve dobro izradi mikserom.

03.

Smjesu podijeli u tri kalupa za tortu i peci u prethodno zagrijanoj pećnici 30 do 35 minuta. Nakon pečenja, biskvite ostavi da se ohlade desetak minuta.

04.

U međuvremenu pripremi smjesu od Nutelle - u zdjeli prvo mikserom izradi maslac, a zatim dodaj slatko vrhnje, Nutellu, žlicu ekstrakta vanilije i malo soli i sve zajedno dobro izradi.

05.

U smjesu zatim postupno dodaj šećer u prahu i po želji eventualno možeš dodati još Nutelle ili vrhnja, ovisno kakvoj konzistenciji težiš.

06.

Smjesu od Nutelle podijeli na tri jednaka dijela. Zatim uzmi prvi biskvit, stavi ga na pladanj i premaži prvim dijelom smjese. Na to stavi drugi biskvit, a zatim premaži i njega te na kraju isto ponovi s posljednjim biskvitom i s posljednjim dijelom smjese.

07.

Tortu stavi u hladnjak da se malo ohladi, a zatim ju možeš poslužiti.

N.B.
13.6.2021.
Pratite nas
2021. Sva prava pridržana.