Palačinke su omiljeni svakodnevni desert i mladih i starih, a mi ti donosimo slastan recept za tiramisu palačinke s twistom koje će oduševiti baš svakoga
Budi najbolja
verzija sebe.
Budi najbolja
verzija sebe.

Budi najbolja
verzija sebe.
Palačinke su dobar stari gastronomski klasik koji nas nikada ne razočara. Iako se ne radi o jako uzbudljivom desertu koji nas iznenadi okusom, teksturom i izgledom, ipak su palačinke čest gost naših stolova. Jednostavne za pripremu, obožavamo ih kombinirati s različitim marmeladama, preljevima i namazima, a mi smo pronašle i novi, zanimljivi recept za tiramisu palačinke s twistom.
Spoj okusa kave, keksa, mascarponea i pjenaste teksture palačinki doista je neodoljiv. Isprobaj ga već danas.
Neobične tiramisu palačinke
Sastojci:
- 2 jaja
- 30 g šećera
- Prstohvat soli
- Pola žličice kave
- Žličica ekstrakta vanilije
- 100 g glatkog brašna
- 250 g mlijeka
- 40 g otopljenog maslaca
Keks umočeni u kavu:
- Malo vruće vode
- 2 vanilin šećera
- Pola žličice kave
- Par komada petit keksa
Krema:
- 250 g Mascarpone sira
- 50 g šećera
- 120 g vrhnja za šlag s mm
Priprema:
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Budi najbolja
verzija sebe.
- Jaja, šećer i sol pjenjačom dobro istuci te im zatim dodaj kavu i vaniliju te sve miješaj dok se kava ne otopi. Dodaj smjesi prosijano brašno i mlijeko, a na kraju u sve dodaj i rastopljeni maslac. Smjesu procijedi, kako ne bi ostale grudice, te ju ostavi da odstoji u hladnjaku oko sat vremena.
- Kada se ohladila, od navedene smjese ispeci osam palačinki te ih ostavi da se ohlade. Za to vrijeme napravi kavu za umakanje keksa. Zatim kavu i šećer prelij vrućom vodom, te sve pomiješaj da se kava i šećer otope. Neka se sve dobro ohladi.
- Napravi kremu tako da istučeš mekani snijeg, a u drugoj posudi izmiksaj mascarpone i šećer, pa sve pomiješaj sa snijegom.
- Kada je sve spremno, započni sa slaganjem ovog specifičnog deserta. Uzmi jednu palačinku i na njezinu sredinu stavi jednu čašu, oko čaše zareži palačinku na osam mjesta. Zatim ju stavi u kalup za muffine, tako da krug bude na dnu kalupa. Stavi žlicu ili dvije kreme od mascarponea, na nju kekse umočene u kavu te zatim svaki rep od palačinke preklopi jedan preko drugoga te premaži kremom. Finalni rezultat bi trebao izgledati kao posudica od palačinke.
- Palačinke ostavi malo u hladnjaku da se stisnu, a onda izvadi na tacnu. Ako ti je ostalo kreme, možeš ju namazati po vrhu i posuti kakaom.
Budi najbolja
verzija sebe.