Fino i jednostavno

Ukusne i nekalorične: Tri recepta s tikvicama kojima nećeš moći odoljeti

Jela od tikvica su hit ponajviše ljeti kad im je sezona, a ono što je najbolje - nije ih teško pripremiti i pružaju fantastične okuse. U nastavku provjeri tri recepta po našem izboru

profimedia-0568473511.jpg
Foto: Profimedia

Burrito od tikvica

Sastojci:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

3 tikvice prepolovljene po dužini

2 žlice ekstra djevičanskog maslinovog ulja

Malo soli

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svježe mljeveni crni papar

1/2 nasjeckanog luka

2 češnja češnjaka

Tekst se nastavlja ispod oglasa

450 g mljevene govedine

1/2 žličice chili papra

1/2 žličice mljevenog kumina

Paprike

Crni grah

Nasjeckana cherry rajčica

Kukuruz

Gauda ili neki drugi masni sir

Svježe nascjeckani korijander (za ukras)

Priprema

  1. Zagrij pećnicu na 180 stupnjeva. Nareži tikvice po dužini i izdubi unutrašnjost
  2. Stavi polovice tikvica s prerezanom stranom prema gore na lim za pečenje i dodaj 1 žlicu ulja na njih te začini paprom i soli
  3. Peci u pećnici 10 minuta dok ne postanu jarko zelene i mekane
  4. U velikoj tavi na srednjoj vatri zagrij ulje i dodaj luk i tikvice te ih prži oko 5 minuta dok ne omekšaju
  5. Dodaj češnjak i kuhaj oko jednu minutu
  6. Dodaj mljevenu govedinu i usitni meso. Kuhaj meso oko 6 minuta
  7. Umiješaj čili u prahu, kumin, papriku, sol, papar, crni grah, cherry rajčice i kukuruz
  8. Dobivenu smjesu napuni u tikvice, a na vrh stavi sir
  9. Peci u pećnici 15 minuta dok se sir ne otopi
Image
Foto: Profimedia
2/4