Fino i jednostavno

Ukusne i nekalorične: Tri recepta s tikvicama kojima nećeš moći odoljeti

Jela od tikvica su hit ponajviše ljeti kad im je sezona, a ono što je najbolje - nije ih teško pripremiti i pružaju fantastične okuse. U nastavku provjeri tri recepta po našem izboru

profimedia-0568473511.jpg
Foto: Profimedia

Ako želiš dodati više povrća u jelovnik tikvice su idealan izbor. Lako se pripremaju i mogu se kombinirati s gotovo svime od toga da budu podloga za pizzu, pa do umaka u tjestenini , ali kao ukusan i brz prilog koji možeš 'baciti' na rošitlj. U svijetu se pripremaju na razne načine. Primjerice, u Italiji se koriste u pripremi kruha, u Turskoj u pripremi palačinki, a u Bugarskoj ih se poslužuje s jogurtom, a mogu se i pohati iako tada i nisu toliko zdrave.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

Tikvice kao zamjena za tjesteninu: Odbaci ugljikohidrate s ova tri odlična recepta

U kori tikvica nalazi se puno hranjivih tvari pa ih se ne preporučuje guliti. Imaju nizak udio ugljikohidrata, odličan su izvor vitamina B i C i pružaju osjećaj sitosti pa se često koriste tijekom procesa mršavljenja. U nastavku saznaj koje recepte vrijedi isprobati.

Image
Foto: Pexels
1/4