Svi ponekad pretjeramo s hranom, a ove namirnice ublažit će posljedice prejedanja

Nakon obilnog obroka (ili više njih) važno je posegnuti za namirnicama koje će ti pomoći u oporavku i smanjiti broj slobodnih radikala

Svi ponekad pretjeramo s hranom, a ove namirnice ublažit će posljedice prejedanja

Svi se ponekad prejedemo. I premda je ta dodatna kriška kolača (ili dvije) možda zvučala kao dobra ideja u to vrijeme, jedenje previše kalorija prisiljava tvoje tijelo na prekomjernu prehranu dok pokušava poništiti štetu nastalu štetnim slobodnim radikalima proizvedenim tijekom probavljanja hrane. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

Pet jednostavnih trikova koji će ti pomoći izbjeći prejedanje u izolaciji


"Samo metaboliziranje namirnica, posebno onih masnih i ugljikohidrata, uzrokuje da organizam proizvodi slobodne radikale, koji napadaju stanice i mogu potaknuti razvoj kroničnih stanja, uključujući srčane bolesti, dijabetes i rak," objašnajva nutricionist Ronald L. Prior za Eating Well. I, naravno, što više jedemo - to više slobodnih radikala proizvedemo.

Ali evo dobrih vijesti: osim toga da u sljedećim obrocima znatno smanjiš broj kalorija, razna istraživanja tvrde da unos određenih namirnica bogatih hranjivim sastojcima pomaže u oporavku od oštećenja obilnog obroka i smanjenju slobodnih radikala

1/5