Zdravo i preukusno

Savršen fitometabolički doručak: Fritaja sa sjemenkama

Nastavljamo s receptima naše gastro blogerice Ivane Perić Rabhi. Ovaj put podsjetila nas je koliko je važno započeti dan zdravim doručkom.

"Jaja su super namirnica koja vas čine sitim a neće vas udebljati !Ljudskom organizmu je potrebno 'gorivo' kako bi funkcionirao na optimalnom nivou, a najpotrebnije mu je u tom prvom satu nakon buđenja jer tad startaju sve njegove metaboličke funkcije. Preskakanjem doručka nećete smršaviti jer to usporava metabolizam, štoviše možete se još udebljati", objasnila nam je naša gastro blogerica Ivana zašto baš je odlučila da ćemo raditi ovo jednostavno jelo koje je uz dodatak fitometaboličkog kruha savršen i zdrav doručak.

Image
Gotovo u trenu

Savršena brzinska večera prema fitometaboličkoj prehrani - Tikvice s rajčicom i mozzarellom

Image

Fritaja sa sjemenkama i salatom

Sastojci za jednu porciju:

2 jaja

20 g bućinih sjemenki

1 žlica maslinovog ulja

1 šaka salate po izboru

  Sol, papar

Priprema:

Tostirajte sjemenke na laganoj vatri da vam se ne razlete iz tave, zatim dodajte na tavu maslinovo ulje, umutite jaja u zdjeli pa ih dodajte na tavu i začinite sa soli i paprom.

Poslužite uz opranu i osušenu salatu koju prelijte s malo maslinova ulja i octa.

Savjet: Slobodno dodajte i neke druge sjemenke. Sjemenke koprive su odličan izvor proteina pa ih možete posuti po začinjenoj salati.