Nabujak od patlidžana

Nabujak od patlidžana

Sastojci

0 kom 500 g rajčica
0 kom 500 g patlidžana
0 kom 1 žlici ulja
0 kom 2 glavice luka
0 kom 500 g usitnjene janjetine
0 kom solju, paprom, crvenom paprikom, runjenom majčinom dušicom, zdrobljenim mažuranom
0 kom 1 mjericu jogurta (150 g)
0 kom 3 jaja 1 žlicom pšeničnog brašna
0 kom solju
0 kom Struja:

Priprema

01.

Nakratko staviti patlidžane u kipuću vodu (ne kuhati), isplahnuti u hladnoj vodi, oguliti

02.

Odstraniti peteljke, oprati, izrezati na ploške debljine 1/2 cm, posoliti, pustiti da odstoje oko 30 min, posušiti; na

03.

Ploške patlidžana s obje strane zapeći dok ne poprime svijetložutu boju - oko 4 min

04.

Očistiti, sitno narezati, zapeći 45 min

05.

Začiniti solju, paprom, crvenom paprikom, runjenom majčinom dušicom, zdrobljenim mažuranom

06.

Povrće i meso slojevito slagati u namazanu vatrostalnu posudu, svaki sloj začiniti solju, paprom, paprikom, majčinom dušicom i ružmarinom; staviti u zagrijanu pećnicu, nabujak peći oko 30 min.

07.

izmiješati sa 3 jaja 1 žlicom pšeničnog brašna

08.

začinitisolju, paprom, crvenom paprikom, runjenom majčinom dušicom, zdrobljenim mažuranom

09.

i preliti nabujak; peći daljnjih 15 min.

žena.hr
10.12.2020.