Pretvori svoju kuhinju u slastičarnicu i pripremi neki od ovih odličnih DIY domaćih sladoleda

Nema nam draže ljetne slastice od kremastih sladoleda, a kako bi i kod kuće mogla uživati u rapsodiji okusa ovog iznimno popularnog tipa deserta, donosimo ti pet recepata za domaći DIY sladoled koji možeš napraviti u vlastitoj kuhinji

Pretvori svoju kuhinju u slastičarnicu i pripremi neki od ovih odličnih DIY domaćih sladoleda

Sladoled je jedna od onih slastica koja nam je dostupna tijekom čitave godine, ali nam najviše godi u ljetnim i proljetnim mjesecima kada tražimo osvježenje od sparina i visokih temperatura.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

Brzo i fino: Tri jednostavna recepta za ukusne popečke od tikvica


Lagani, osvježavajući i kremasti, sladoledi su savršena ljetna poslastica, a danas ih možemo pronaći u gotovo svim kombinacijama okusa, tekstura i boja. 


Od bogatih čokoladnih do laganih voćnih, izbor je ogroman, pa svatko može pronaći okus koju mu najbolje odgovara. Ipak, unatoč tome što u odnosu na neke torte ili slastičarske kreme sladoled nije težak desert i relativno je niskokaloričan, on i dalje može sadržavati mnogo šećera, masti i ugljikohidrata koji nam u velikim količinama mogu usporiti metabolizam i dovesti do osjećaja težine u želucu. 

Kupovini, industrijski sladoledi nerijetko su krcati umjetnim zaslađivačima i mastima, a uz dodatke kao što su orašidi, razni preljevi i komadići keksa mogu postati prave kalorijske bombe. Upravo zato bi se trebala okrenuti svojoj kuhinji i jednostavno u vlastitom domu naučiti pripremati odlične kremaste sladolede koji će biti i zdraviji i ukusniji od onih kupovnih. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Neovisno o tome voliš li više čokoladne ili voćne okuse, donosimo ti pet recepata za sjajan domaći sladoled među kojima ćeš sigurno pronaći jedan po svom ukusu. Priprema je jednostavna i brza, a namirnice većinom jeftine i lako dostupne, pa doista nema razloga zašto bi jela lošije kupovne inačice ovih sjajnih deserata koje možeš i sama uz malo truda pripremiti. 

1/6