Prava zimska slastica u novom ruhu: Štrudla od jabuka i brusnica

Štrudla od jabuka mnogima je omiljena poslastica, osobito kada se vani temperatura spusti ispod ništice. Ako joj dodaš brusnice, podići ćeš je na sasvim novu razinu

Prava zimska slastica u novom ruhu: Štrudla od jabuka i brusnica

Ne postoji mirsna svijeća koja može zamijeniti miris netom pečene štrudle od jabuka. Dodaš li još i brusnice, dobit ćeš klasičnu zimsku poslasticu u novom ruhu. Uz šalicu toplog mlijeka, čaj ili kavu, štrudla je savršeni desert koji ćeš poslužiti dragoj prijateljici, klincima i ostalim ukućanima.

Možeš je jesti za doručak, kao desert nakon ručka ili kao nešto slatko što će ti na najljepši mogući način zasladiti večer. U nastavku ti donosimo recept za štrudlu od jabuka i brusnica. Sigurne smo da će ti se svidjeti.

Image

Napoleonov kolač - kolač s tisuću listova



Sastojci:

  • 1 kilogram jabuka 
  • 1 šalica svježih ili zamrznutih brusnica
  • 5 ravnih žlica šećera
  • 1 vanilin šećer
  • 1/4 žličice cimeta
  • 1 žličica kukuruznog škorba
  • 1 pakiranje kora za štrudlu
  • šećer u prahu


Postupak:

Zagrij pećnicu na 200 Celzijevih stupnjeva, a pleh na kojem ćeš peći štrudlu obloži masnim papirom za pečenje.

Naribaj jabuke, dodaj im brusnice (ako su zaleđene, prvo ih odledi), šećer, vanilin šećer, cimet i škrob. Podijeli smjesu na ped dijelova. Jednu koru premaži rastopljenim maslacem. Stavi još dvije kore pa i njih premaži maslacem.

Po sredini (da sa svake strane od ruba ostane par centimetara) stavi nadjev. Potom rubove presavij na unutra, kao da slažeš papir ili plahtu (kako nadjev ne bi iscurio) te zarolaj štrudlu. Napravi na isti način pet štrudli i poredaj ih u lim.

Sve ih potom premaži rastopljenim maslacem i peci u zagrijanoj pećnici 20-25 minuta, odnosno dok štrudla ne porumeni.

Kad se malo ohladi, pospi je šećerom u prahu i posluži.