Pečena zobena kaša još je bolja s bananom i čokoladom

Zahvaljujući ovom TikTok trendu, osjećat ćeš se kao da jedeš kolač za doručak, ali puno zdraviji i jednostavniji, a jednako neodoljivi

Pečena zobena kaša još je bolja s bananom i čokoladom
Kada smo vidjele da su zapečene zobene pahuljice jedan od posljednjih gastro trendova na popularnoj društvenoj mreži TikTok, odmah smo se bacile na potragu za savršenim receptom ove, malo drugačije verzije omiljene nam zobene kaše. I pronašle smo ga u sjajnom receptu s bananom i čokoladom zahvaljujući kojima ćeš se osjećati kao da jedeš kolač za doručak, a u stvarnosti ćeš jesti hranjiv doručak od cjelovitih žitarica, jaja i banane - puno jednostavnija i zdravija opcija od kolača, ali jednako neodoljiva. Još uvijek nam ne vjeruješ? Provjeri receptu u nastavku, ubaci sve sastojke u blender, ispeci i uživaj!

Sastojci

45 grama zobenih pahuljica
4 žlice mlijeka po izboru
0.5 zrele banane
1 srednje jaje
1 žlica javorovog ili agavinog sirupa
1 žlica maslaca od kikirikija
0.5 žličice praška za pecivo
2 žlice komadića čokolade

Priprema

01.

Priprema: Zagrij pećnicu na 175 stupnjeva.

02.

Smjesa: Dodaj sve sastojke osim nasjeckane čokolade u blender i blendaj dok se potpuno ne sjedine (možeš dodati i prstohvat soli i cimeta za bolji okus). Zatim umiješaj i 1-2 velike žlice komadića čokolade.

03.

Pečenje: Tijesto ulij u podmazanu posudu za pečenje ili ramekin posudicu. Prelijte dodatnom čokoladom po želji i pecite 25 minuta ili dok čačkalica ne izađe čista.

04.

Posluživanje: Ostavi da se malo ohladi, pa prelij sve dodatnom žličicom maslaca od kikirikija, javorovim sirupom ili kapljicom mlijeka te posluži.

Savjet

Ako nemaš javorov ili agavin sirup, možeš dodati bilo koji zaslađivač po želji: med, kokosov šećer ili steviju. Također, maslac od kikirikija možeš zamijeniti nekim drugim maslacem od orašastih plodova ili sjemenki. Eksperimentiraj, isprobaj i uživaj!

A.Š.
10.3.2021.