Počasti se, zaslužila si!

Ove ukusne palačinke osvojit će i najzahtjevnije sladokusce

Palačinke punjene Nutellom ili pjenušave japanske palačinke? Imamo tri recepta za najbolje palačinke

Najbolje palačinke
Foto: www.profimedia.hr

Cinnamon rolls palačinke


Postupak:

1. Pripremi nadjev od cimeta tako što ćeš pomiješati otopljeni maslac, smeđi šećer i cimet. Prebaci nadjev u plastičnu vrećicu. 
2. U posudi pomiješaj brašno, šećer i sol i dodaj jaje, mlijeko i ulje. Sve dobro izmiješaj dok ne dobiješ glatku smjesu.
3. Na zagrijanu tavu izlij smjese dovoljno za jednu palačinku. Odreži vrh plastične vrećice u kojoj se nalazi nadjev i napravi spiralu na palačinki dok se još nije ispekla. 
4. Pričekaj dok se na površini ne pojave mjehurići i zatim okreni palačinku. Peci još dvije do tri minute. 
5. Palačinke posluži dok su još tople. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Potrebno ti je:   

  • 1 šalica brašna
  • 2 žličice praška za pecivo
  • 1/2 žličice soli
  • 1 šalica mlijeka
  • 1 jaje
  • 1 žlica ulja
  • 4 žlice maslaca
  • 6 žlica smeđeg šećera
  • 1/2 žlice cimeta
3/4