Počasti se, zaslužila si!

Ove ukusne palačinke osvojit će i najzahtjevnije sladokusce

Palačinke punjene Nutellom ili pjenušave japanske palačinke? Imamo tri recepta za najbolje palačinke

Najbolje palačinke
Foto: www.profimedia.hr

Palačinke su kao sinonim za nedjeljni doručak. Kakav god da ti je bio tjedan, ovaj vikend posveti samo sebi, a odličan način da ga započneš je doručkom koji će te razveseliti. Bilo da živiš sama ili s obitelji, pripremi ove palačinke i uživaj u njima izležavajući se u krevetu.  A ne moraš ni čekati vikend jer svaki dan je pravi dan za najbolje palačinke!

Image

Domaća granola - puno zdravija i finija verzija kupovnih pahuljica koju obožavamo


Tijekom tjedna većina nas pokušava paziti što jedemo kako bi očuvali svoje fizičko zdravlje. No nekada je potrebno prekršiti pravila koja si same postavimo i kupiti te cipele ili u ovom slučaju, pojesti te najbolje palačinke koje nas toliko vesele. Zdravlje ne znači biti samo fizički u redu, nego i mentalno. Ako će te palačinke s Nutellom razveseliti i uljepšati ti dan, zanemari koliko kalorija ima u njima i jednostavno se prepusti užitku. 


Pronašle smo tri jednostavna recepta za nešto drugačije američke palačinke koje ćeš pripremiti u trenu, a vjerujemo da će jednako brzo i nestati s tanjura. 

Pjenušave japanske palačinke


Postupak:

1. U posudi pomiješaj žumanjke, 1 žlicu šećera, mlijeko i ulje.
2. U smjesu dodaj brašno, prašak za pecivo i sol i dobro promiješaj. 
3. U posebnoj posudi izradi bjelanjke. Dodaj šećer i nastavi miksati dok ne dobiješ oštre vrhove smjese kada izvadiš mikser. 
4. Pažljivo umiješaj bjelanjke u smjesu sa žumanjcima. 
5. U prethodno zagrijanoj tavi peci jednu po jednu palačinku. Nemoj izravnati površinu smjese jednom kada ju staviš u tavu. Peci oko tri minute. 
6. Nakon tri minute pažljivo okreni palačinku kako ne bi ispustila zrak iz nje. 
7. Ponovi s ostatkom smjese i posluži palačinke tople. 


Potrebno ti je:   

  • 2 žumanjka 
  • 4 bjelanjka
  • 1/4 šalice mlijeka
  • 2 žlice ulja
  • 1/2 šalice brašna
  • 1 žličica praška za pecivo
  • 1/4 žličice soli

Cinnamon rolls palačinke


Postupak:

1. Pripremi nadjev od cimeta tako što ćeš pomiješati otopljeni maslac, smeđi šećer i cimet. Prebaci nadjev u plastičnu vrećicu. 
2. U posudi pomiješaj brašno, šećer i sol i dodaj jaje, mlijeko i ulje. Sve dobro izmiješaj dok ne dobiješ glatku smjesu.
3. Na zagrijanu tavu izlij smjese dovoljno za jednu palačinku. Odreži vrh plastične vrećice u kojoj se nalazi nadjev i napravi spiralu na palačinki dok se još nije ispekla. 
4. Pričekaj dok se na površini ne pojave mjehurići i zatim okreni palačinku. Peci još dvije do tri minute. 
5. Palačinke posluži dok su još tople. 


Potrebno ti je:   

  • 1 šalica brašna
  • 2 žličice praška za pecivo
  • 1/2 žličice soli
  • 1 šalica mlijeka
  • 1 jaje
  • 1 žlica ulja
  • 4 žlice maslaca
  • 6 žlica smeđeg šećera
  • 1/2 žlice cimeta

Palačinke punjene Nutellom


Postupak:

1. Posudu za pečenje obloži papirom za pečenje. Žlicu Nutelle stavi na papir i napravi disk promjera oko 10 cm. Ponovi 10 do 14 puta, ovisno koliko ti stane u posudu.
2. Diskove stavi u zamrzivač 15 do 20 minuta. 
3. U posudi pomiješaj brašno, šećer, sol i prašak za pecivo. Dodaj jaje i mlijeko i dobro promiješaj. 
4. U dobro zagrijanoj tavi od smjese oblikuj palačinku, stavi na nju disk Nutelle i prekrij s još smjese za palačinku. 
5. Peci na jednoj strani dok se ne pojave mjehurići i zatim okreni na drugu stranu. Peci još minutu do dvije.
6. Palačinke posluži tople i uživaj u njima dok je Nutella još tekuća. 


Potrebno ti je:   

  • 1 1/2 šalica brašna
  • 3 žlice šećera
  • 1 žlica praška za pecivo
  • 1/4 žličice soli
  • 1 jaje
  • 1 šalica mlijeka
  • 10 – 14 žlica Nutelle