Budi najbolja verzija sebe.
Budi najbolja verzija sebe.
Prema izboru nutricionista

6 obaveznih namirnica za brza (i zdrava) jela tijekom tjedna

Zadrži zdrave novogodišnje odluke uz nekoliko svestranih namirnica koje uvijek možeš imati u smočnici kod kuće

profimedia-0295522189.jpg
Foto: Profimedia

Dobro opskrbljena smočnica može ti pomoći da doneseš zdravije odluke radnim danima, pogotovo kada vrijeme za večeru prođe, a ti još nemaš plan. Upravo zbog toga važno je u smočnici imati nekoliko namirnica koje se uvijek mogu koristiti kao dodatak voću i povrću koje već imaš pri ruci ili poslužiti kao alternativa smrznutoj ili instant hrani.

Image
Opremi svoj dom

Ove bi namirnice uvijek trebala imati u hladnjaku ili smočnici

Kada kupuješ grah iz konzerve, juhe, povrće i drugu hranu koja može stajati na policama, vrijedi pogledati oznake nutritivne vrijednosti, jer ove vrste hrane često imaju više soli i šećera od svježih.

"Definitivno pogledajte natrij ako ste u opasnosti od visokog krvnog tlaka ili imate visoki krvni tlak", rekao je Jonathan Valdez, vlasnik Genki Nutritiona i glasnogovornik Državne akademije za prehranu i dijetetiku New Yorka. Dok smjernice o prehrani preporučuju unos ispod 2300 miligrama natrija dnevno (i ne više od 2000 miligrama natrija dnevno za osobe s visokim krvnim tlakom), Valdez je za HuffPost rekao da prosječni čovjek konzumira oko 3400 miligrama natrija dnevno.

shimmer fallback

Ako paziš na svoj unos natrija, potraži opcije s niskim ili smanjenim natrijem ili bez natrija ako su dostupne. Slično, za konzervirano voće stručnjaci preporučuju pronalaženje opcija u kojima se voće pakira u vlastitim sokovima ili vodi (umjesto u sirupu). "U popisu sastojaka najbolje možete vidjeti je li nešto dodano", rekla je za HuffPost Meredith Price, registrirana dijetetičarka i suosnivačica Plant-Fit Bestiesa.

Ona i još nekoliko nutricionista izdvojili su najbolje zdrave namirnice iz smočnice koje je uvijek dobro imati, posebno za brza jela tijekom radnog i užurbanog tjedna.

Budi najbolja verzija sebe.
1/7
Budi najbolja verzija sebe.
Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.