Najbolji recept za kremastu piletinu s gljivama

Piletinu s gljivama u kremastom umaku vrlo je jednostavno pripremiti, a ovaj recept zadovoljit će i najzahtjevnija nepca

Najbolji recept za kremastu piletinu s gljivama
Foto: Profimedia.hr
Piletina se vrlo često nalazi na obiteljskom meniju. Lako se priprema i dostupna je, no s obzirom na to da nema previše okusa, važno joj je dodati namirnice s jačim okusima. Piletina s umakom, povrćem i gljivama bit će odličan izbor za male i velike članove obitelji jer ne smijemo zaboraviti da djeca obožavaju bijelo meso. Ovako pripremljena piletina može se poslužiti s rižom ili tjesteninom, ali mi ti nudimo kombinaciju s brokulom koja je zdrava i ukusna.

Sastojci

200 grama pilećih prsa
0.5 glavice luka
1 češanj češnjaka
100 grama šampinjona
250 mililitara pilećeg temeljca
100 mililitara vrhnja za kuhanje
300 grama narezane brokule

Priprema

01.

Zagrij maslinovo ulje u tavi, a zatim stavi pileća prsa i prži ih oko 10 minuta ili dok s obje strane ne porumene. Zatim ih izvadi iz tave i stavi sa strane.

02.

U istu tavu dodaj još malo ulja i pirjaj narezan luk oko 2-3 minute. Dodaj češnjak i pirjaj oko dvije minute. Dodaj gljive i nastavi pirjati sve dok ne porumene. Ako počnu prianjati za dno tave, stavi malo pilećeg temeljca.

03.

Vrati piletinu u tavu, dodaj pileći temeljac i pusti da zavrije. Pokrij, smanji vatru i pusti da kuha oko 12-15 minuta ili dok piletina ne bude kuhana. Začini solju i paprom.

04.

U međuvremenu kuhaj brokulu u slanoj vodi dok ne postane mekana.

05.

Na kraju u piletinu dodaj vrhnje za kuhanje i peršin te kuhaj dok se sve ne poveže. Piletinu posluži toplu s brokulom.

Žena.hr
21.3.2021.