Budi najbolja verzija sebe.

Najbolje palačinke s bananama gotove za samo deset minuta

Miris palačinki jedan je od najljepših koji se može osjetiti u našim kuhinjama. Uvijek ćemo uživati u ovom slatkom desertu, no i ovdje se možemo igrati i isprobavati nove recepte.

Ove brze i jednostavne palačinke od banana ne sadrže kravlje mlijeko i jaja, a umjesto zobenog mlijeka može se koristiti bilo koje biljno mlijeko. Za pripremu je dovoljno samo deset minuta, a mogu se servirati s različitim marmeladama i voćem, ili s jogurtom.
Budi najbolja verzija sebe.

Sastojci

2 oguljene banane
120 grama brašna
1 žličica praška za pecivo
120 mililitara zobenog mlijeka
3 žličice ulja

Priprema

01.

Banane nasjeckaj na veće komade i stavi u blender s brašnom, praškom za pecivo i zobenim mlijekom. Miksaj dok smjesa ne postane glatka. Ako nemaš blender možeš banane zgnječiti na tanjuru, a zatim prebaciti u posudu s ostalim sastojcima i mutiti dok smjesa ne postane glatka.

02.

Zagrij žličicu ulja u maloj tavi na srednje jakoj vatri i stavi smjesu za jednu palačinku. Otprilike za jednu palačinku potrebna je oko jedna žlice smjese. Svaka je promjera oko 10 centimetra. Palačinka se peče oko dvije minute sa svake strane ili dok ne dobije boju. Moguće je istovremeno peći nekoliko palačinki.

03.

Palačinke se mogu poslužiti s bananama, borovnicama i jogurtom od kokosa. Najbolje ih je servirati tople.

Savjet

Za malo drugačiji okus može se dodati prstohvat cimeta ili malo ekstrakta vanilije, a ova količina sastojaka dovoljna je za šest palačinki.

S.S.
8.3.2021.
Budi najbolja verzija sebe.
Pratite nas
2021. Sva prava pridržana.