Muffini sa začinom od bundeve pravi su jesenski desert

Začin od bundeve omiljen je jesenski začin koji ide u sve - od kave do torti - a mi smo pronašle još jedan ukusan recept

Muffini sa začinom od bundeve pravi su jesenski desert
Foto: Unsplash
Dolaskom hladnijeg vremena, osvježavajuće ljetne deserte mijenjamo onima s prizvukom jeseni, a među njima su definitivno oni koji u sebi imaju začin od bundeve - omiljen začin koji je sinonim za jesen. Ovaj je začin u posljednje vrijeme sve popularniji i sve je više deserata koji u sebi imaju ovaj ukusan začin, koji se toliko lako napravi. Posljednji među takvim desertima jest i ovaj za koji ti danas donosimo recept - muffini sa začinom od bundeve. Vrlo su jednostavni za napraviti, ali i ukusni, i sigurne smo da će ti se svidjeti.

Sastojci

140 g maslaca za biskvit
100 g maslaca za glazuru
120 g šećera
100 g šećera u prahu
2 veća jaja
1 žličica ekstrakta vanilije
140 g glatkog brašna
2 žlice začina od bundeve za biskvit
0.5 žlice začina od bundeve za glazuru
3 žlice mlijeka
200 g krem sira

Priprema

01.

Zagrij pećnicu na 180 Celzijevih stupnjeva i namasti kalup za muffine. Maslac i šećer izradi mikserom i postepeno umuti jaja i vaniliju.

02.

Umiješaj brašno i začin od bundeve, zatim dodaj mlijeko, i miješaj dok ne dobiješ glatko tijesto za biskvit. Žlicom ulijevaj smjesu u kalupe, napunjene do oko dvije trećine. Peci 12-15 minuta, a zatim ih pet minuta ohladi i izvadi iz kalupa.

03.

Dok se hlade, napravi glazuru od krem sira. Mikserom umuti maslac, šećer u prahu i mješavinu začina od bundeve dok smjesa ne postane glatka i blijeda. Dodaj krem sir i miješaj još 3-4 minute dok se ne zgusne.

04.

Glazuru možeš staviti u vrećicu za zamrzavanje i odrezati joj vrh i zatim s njom dekorirati muffine. Na kraju po želji pospi s još malo začina od bundeve.

Savjet

Kako bi napravila začin od bundeve, dobro pomiješaj 100 grama šećera, jednu žličicu mljevenog cimeta, jednu četvrtinu žličice mljevenog klinčića, dvije žličice mljevenog đumbira i malo muškatnog oraščića.

N.B.
16.9.2021.