Budi najbolja verzija sebe.

Minijaturne palačinke zavladale su društvenim mrežama. Isprobala sam ih napraviti i sama, a rezultat me oduševio

Još jedan u nizu internet trendova koji je nastao na TikToku, mini palačinke ili 'cereal pancakes' definitivno su mi jedan od najdražih

Budi najbolja verzija sebe.

Obožavam palačinke u svim oblicima i okusima. Od klasičnih do američkih, pjenastih japanskih ili zdravih palačinki s bananom i jajima, u mom se domu jedu barem jednom tjedno. Zato kada sam prvi put na TikToku naišla na ovaj novi trend mini palačinki ili 'cereal pancakes', odmah sam ih morala isprobati.


Ono što čini ove palačinke posebnima nisu sastojci nego sama priprema. Umjesto velikih okruglih palačinki, 'cereal pancakes' su minijaturne inačice popularnih američkih palačinki, a jedu se baš poput pahuljica koje jedemo za doručak - u zdjelici, sa žlicom. Neki ih čak jedu i s mlijekom, ali meni su ukusnije s medom ili javorovim sirupom. 

Budi najbolja verzija sebe.


Iako se možda čini komplicirana, priprema je zbilja jednostavna. Jednom kada sam napravila svoju omiljenu smjesu za palačinke prebacila sam ju u bocu za ulje ili ocat s nastavkom za doziranje. Ako nemaš ovakvu bocu, poslužit će i plastična vrećica za zamrzivač kojoj si odrezala jedan kraj. 

Ako još nemaš omiljeni recept za palačinke, ja koristim ovaj:

  • 2 šalice brašna
  • 2 žličice praška za pecivo
  • 1/2 žličice soli
  • 1/4 šalice šećera
  • 1 1/2 šalica mlijeka
  • 2 jaja
  • 60 g maslaca


Postupak:

1. U velikoj posudi pomiješaj brašno, prašak za pecivo, sol i šećer.
2. U smjesu dodaj mlijeko, jaja i maslac te dobro umiješaj pjenjačom. 

Kada je tvoja smjesa spremna i prebacila su ju u bocu ili vrećicu, vrijeme je za pečenje. Zagrij tavu na umjereno jakoj vatri i po površini prođi s komadićem maslaca. Smjesu u tavu pažljivo izlij u obliku mini palačinki tako što ćeš krenuti od vanjskog ruba prema sredini tave spiralnom putanjom.Palačinke peci dok se na gornjoj strani ne pojave mjehurići i zatim ih pažljivo okreni. Kada su gotove trebale bi biti zlatne boje s obje strane. Posluži ih u zdjelici za pahuljice i prelij medom ili maslacem od orašastih plodova i po želji dodaj svježe voće poput jagoda ili borovnica

Mene su ove minijaturne palačinke oduševile jer izgledaju zbilja posebno. Pripremila sam ih za doručak ukućanima koji su ih pojeli u trenu. Iako nije najbrža priprema palačinki koja postoji, svakako je odlična kada želiš napraviti nešto malo drugačije kako bi oraspoložila sebe ili ljude koji su ti dragi. 

Budi najbolja verzija sebe.
Pratite nas
2021. Sva prava pridržana.