Mekana kao duša: Savršena rebarca iz pećnice koja će nestati s tanjura

Ljeto je na izmaku, dolaze hladniji dani pa se možeš počastiti ovim sočnim i finim rebrima iz pećnice koja će, uz samo malo strpljenja i truda oduševiti svako nepce i nestati u tren oka

Mekana kao duša: Savršena rebarca iz pećnice koja će nestati s tanjura
Foto: Profimedia.hr
Ova divno začinjena i marinirana svinjska rebra idealan su ručak za vikend. Nakon laganih ljetnih jela, treba se počastiti malo konkretnijim obrokom, a ova sočna rebarca iz pećnice odličan su odabir za tvoje goste. Osim dobre pripreme, savršenog spoja marinade i začina zbog kojih će se rebarca doslovno topiti u ustima, vrlo je bitno odabrati i kvalitetno meso. Uz ovaj recept možeš poslužiti pekarski krumpir ili sezonsku salatu, a hrskava i sočna svinjska rebarca iz pećnice oduševit će baš svakoga!

Sastojci

2 komada rebrica
100 g smeđeg šećera
1 žličica soli
1 žličica crvene paprike
1 žličica papra
1 žličica češnjaka u prahu
400 ml barbecue umaka

Priprema

01.

Rebrima odstranite membranu nožem i položite na aluminijsku foliju

02.

Marinadu od šećera, soli, papra češnjaka i crvene paprike dobro utrljajte na obje strane rebara

03.

Tako marinirana rebra dobro zamotajte u aluminijsku foliju i stavite na lim za pečenje. Peći u prethodno zagrijanoj pećnici na 150 Celzijevih stupnjeva oko 130 minuta

04.

Izvadite rebra iz pećnice i odmotajte ih. Prelijte ih barbecue sosom koji ste sami napravili ili kupili- možete ga razlažiti s malo meda.

05.

Vratiti rebra u pećnicu tako da s gornje strane nisu zamotana u foliju i pusiti da se zapeku još 20 minuta. Poslužiti s pekarskim krupirom ili sezonskom salatom. U slast!

Savjet

Želiš li napraviti domaći BBQ umak, trebat će ti kečap, alkoholni ocat, smeđi šećer, senf, Worcestershire umak, luk u prahu, crni papar, kajenski papar i sol. Sve što trebaš je u loncu pomiješati sve sastojke, pa kuhati na umjerenoj vatri dok ne počne krčkati, a zatim smanjiti vatru i kuhati 5-10 minuta dok se umak ne zgusne.

žena.hr
4.9.2022.