Marija Bistrica

Pronašle smo gastro raj za vegane i vegetarijance, a imamo i recepte koje možete napraviti kući

Hotel Kaj i njihov restoran Academia u Mariji Bistrici otišao je korak dalje u gastronomiji, svojim gostima nude novi, veganski i vegetarijanski degustacijski meni

BeFunky-collage (2).jpg

Vegetarijanski rižoto

  • 200 g riža Arborio
  • 50 g veganskom maslaca
  • 200 g mix svježeg povrća
  • 100 g šampinjona
  • 2 cherry rajčice
  • 1/2 tikvice
  • 1 crveni luk
  • 2 češnja češnjaka
  • parmezan

Priprema:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na ugrijanu tavu stavite malo maslaca pa dodajte nasjeckani luk, a nakon toga i šampinjone. Posolite prstohvatom soli. Kada su se luk i šampinjoni malo popržili dodajte tikvice i cherry rajčice. Ostavite da se lagano pirja uz povremeno miješanje, cca 5 min.

Image
Foto: Hotel Kaj

Usipajte rižu u tavu, promiješajte i ostavite jednu minutu da se riža poprži. Nakon toga dodajte pola litre vode ili povrtnog temeljca. U sve to dodajte i šaku svježeg povrća: paprika, rajčica, patlidžan. Posipajte malo tucanom ljutom paprikom (opcija) i ostavite da se kuha sve dok voda ne ispari ( cca 10 min ).

Kada je voda u riži isparila, dodajte jedan listić topljenog sira (opcija) i dva češnja istisnutog češnjaka. Popaprite i posipajte svježim peršinom, lagano promiješajte. I naš rižoto je spreman za serviranje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
2/5