Maline su stigle: Napravi mini tart tortice od maline i čokolade

Obožavamo francuske tartove, pite od prhkog tijesta različitih okusa, nadjevene najukusnijim kremama i svježim voćem. I dok su tart od limuna i tart s jagodama već klasici na našem stolu, ovog ljeta odlučile smo ti predstaviti recept za jako ukusan tart od malina i tamne čokolade.

S obzirom da su se tržnice već počele šareniti od ljetnog obilja voća i povrća, zašto ne iskoristiti najbolje od sezonskih proizvoda i počastiti sebe i svoje ukućane ukusnim kolačem s malinama? Maline su slatke crvene bobice koje nam svakog ljeta izmame osmijeh na lice, a osim što ih volimo jesti u smoothijima i sirove, sjajno se slažu i s čokoladnim kremama. Ovaj mini tart od čokolade i maline za koji ti donosimo recept napravljen je od jednostavne kore od Oreo keksa i kreme od tamne čokolade i malina. Ovaj je recept vrlo jednostavan i koru nije potrebno peći. I srećom, nisu ti potrebne ni svježe maline, možeš koristiti one smrznute. Čokolada i malina se izvrsno slažu, pa ti možda ovo postane i novi omiljeni ljetni desert.

Sastojci

300 g mljevenog Oreo keksa
250 g veganskog margarina
300 ml punomasnog kokosovog mlijeka
50 g šećera
2 žlice kakao praha
90 g tamne čokolade
1 žlica kukuroznog škroba
1 žličica agar agar praha
100 grama smrznutih malina

Priprema

01.

Maline odmrzni. Zatim ukloni višak vode i usitni ih u blenderu.

02.

Rastopi margarin i dodaj ga mljevenom Oreo keksu. Pomiješaj to dvoje. Ako je mješavina presuha i nije je lako oblikovati, dodaj još malo margarina.

03.

Kalupe za tart poprskaj uljem u spreju. Uzmi smjesu za Oreo koru i stavi je u svaki kalup za tart. Pritisni je prstima prema dole i sa strane kako bi oblikovala koru. Ostavi kalupe u frižider dok praviš čokoladnu kremu.

04.

Pomiješaj kakao sa malo vode i dobro promiješaj dok sve grudice ne nestanu.

05.

Stavi kokosovo mlijeko, šećer, škrob, čokoladu i kakao prah u lončić i miješaj na srednjoj vatri dok se čokolada ne otopi. Zatim umiješaj maline i dodaj agar agar.

06.

Smjesu prokuhaj na srednje jakoj vatri i pusti da vrije 2-3 minute. Skini čokoladnu kremu sa štednjaka i izvadi kalupe iz frižidera. Kremu izlij u kalupe preko kore od keksa.

07.

Pusti ih da se potpuno ohlade na sobnoj temperaturi. Ostavi tart od čokolade i maline preko noći u frižideru.

Savjet

Mjere koje su navedene u receptu su dovoljne za četiri mini tarta. Ako ih želiš napraviti 8 ili više, jednostavno sve mjere poduplaj. Također, pomoću mjera navedenih u ovom receptu možeš napraviti i jedan srednji ili veći tart, ako imaš samo veliki kalup, a ne i one male.

žena.hr
17.6.2021.
Pratite nas
2021. Sva prava pridržana.