Klasik na malo drugačiji način: Obožavamo lazanje bez pečenja

Sve što volimo u vezi lazanja, samo puno jednostavnije i bez puno nereda

Klasik na malo drugačiji način: Obožavamo lazanje bez pečenja

Velike smo obožavateljice lazanja, ali nisu nam prvo jelo na meniju kada nemamo puno vremena, kao preko radnog tjedna. Ili da se ispravimo, nisu nam bile prvo jelo na meniju preko radnog tjedna...sve donedavno kada smo otkrile jednostavne, a savršene lazanje bez pečenja

Image

Lazanje iz snova: Lagane i zdrave, a jednako ukusne kao kalorični original


Nema kuhanja lazanja prije, nema slaganja slojeva, nema pećnice. Sve što ti treba su uobičajeni sastojci, štednjak i za oko 30 minuta možeš uživati u ovom talijanskom klasiku.

Ovo jelo uključuje sve što volimo u vezi lazanja, samo puno jednostavnije i bez puno nereda. Još uvijek nam ne vjeruješ? Zaviri u recept, isprobaj ga i uvjeri se sama. 


Sastojci:

  • 1 žlica maslinovog ulja
  • 500 g mljevene junetine
  • 1 luk
  • 2 režnja češnjaka
  • 2 žličice ili (više po želji) talijanske mješavine začine (origano, bosiljak, ružmarin, timjan, češnjak u prahu...)
  • pola žličice čilija
  • 700 g pasirane rajčice
  • šalica vode (ili više po potrebi)
  • 8-10 lazanja (nekuhanih i rastrganih na komade od oko 5-7 cm)
  • 250 g ricotta sira
  • 1 jaje
  • ribani parmezan ili grana padano (količina po želji)
  • ribana mozzarella (količina po želji)
  • sol, papar
  • šaka svježeg bosiljka (opcionalno)


Priprema:

1. Zagrij maslinovo ulje u velikoj tavi na srednje jakoj vatri. Dodaj luk, a nakon par minuta i mljevenu junetinu. Kuhaj lomeći meso drvenom žlicom dok izgubi crvenu boju. Ocijedi masnoću. Vrati na štednjak i dodaj češnjak. Kuhaj još par minuta.

2. Dodaj talijanske začine, čili, pasiranu rajčicu, vodu i natrgane lazanje. Dobro izmiješaj. Prokuhaj, a zatim smanji vatru da krčka, poklopi i kuhaj 15 minuta.

3. U maloj zdjeli pomiješaj ricottu, jaje, malo parmezana, malo mozzarelle, sol i papar. Smjesu prelij preko lazanja i umaka u tavi. Kuhaj poklopljeno dodatnih 5 minuta. Na kraju pospi još mozzarelle, parmezan i nasjeckani svježi bosiljak. Posluži odmah i dobar tek.