Što kuhati?

Tri jednostavna recepta za zimski ručak tražiš li odmak od 'klasike'

Želiš li se 'odmoriti' od teške i masne hrane, donosimo ti tri recepta za zimski ručak. Ove su ideje savršene za dane kad želiš isprobati nešto novo, a jednostavno, hranjivo i ukusno

profimedia-0528963290.jpg
Foto: Profimedia.hr

Brzinske meksičke tortilje

Puno ljudi obožava meksičku kuhinju, a ovaj je recept idealan u danima kad želiš iznenaditi goste ili pripremiti brzinske zalogaje, no s malo drugačijim sastojcima. Povrće uvijek možeš prilagoditi onome što trenutno imaš u smočnici ili hladnjaku, pa tako rajčicu možeš zamijeniti ili joj dodati papriku, svježi krastavac ili tikvicu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sastojci:

  • 6 manjih tortilja
  • 2 žlice maslinovog ulja
  • 175 grama naribanog sira
  • 250 g piletine
  • 2 srednje rajčice, narezane na ploške

Po želji:

  • 1 zreli avokado
  • 2 žličice soka limete ili limuna
  • šaka nasjeckanog svježeg korijandera ili peršina
  • 4 žlice kiselog vrhnja

Priprema:

Zagrij tavu na srednje jakoj vatri, pomiješaj žličicu ulja pa dodaj narezane komade piletine. Prebaci pečeno meso sa strane pa na istoj tavi dodaj tortilju. Pospi šaku sira po jednoj polovici tortilje, zatim dodaj malo nasjeckane piletine i nekoliko kriški rajčice. Začini s malo soli i papra. Pusti da se sir otopi, zatim preklopi i pričekaj dok tortilja ne postane hrskava. Zapeci je s obje strane i nareži na četvrtine. Djeca bi mogla uživati u ovoj jednostavnijoj varijanti. Želiš li dodati još koji sastojak, stvar je sljedeća: prepolovi avokado, oguli ga i nareži na ploške pa ga izgnječi sa sokom limuna ili limete. Dodaj malo začina. Odlučiš li se za ovu varijantu, postupak je isti kao i kod 'prve verzije - s tim da možeš dodati korijander, a umjesto na četvrtine, tortilju izreži na polovice. Po želji posluži s kiselim vrhnjem.

Image
Foto: Profimedia.hr
4/4